Erektil disfonksiyon ; İktidarsızlık nedenleri ve tedavisi

Uzman SühaN

Administrator
Erektil disfonksiyon ; İktidarsızlık nedenleri ve tedavisi
Erektil disfonksiyon genellikle iktidarsızlık olarak adlandırılır . Bu, bir erkeğin cinsel performans sırasında ereksiyona erişemediği bir durumdur. Belirtiler aynı zamanda cinsel isteğin azalması veya libido içerebilir . Bu durum ara sıra olursa ciddi bir sorun teşkil etmez. Bütün erkekler hayatında bir kaç defa ereksiyon ile ilgili sorunlar yaşar.Erektil disfonksiyonu tedavi etmek için ilaç almanın yanı sıra, erektil disfonksiyonun altında yatan nedeni değiştirebilecek yaşam tarzı değişiklikleri yapmak önemlidir. Makalemizin devamın da iktidarsızlık,iktidarsızlık nedir,iktidarsızlık nedenleri,iktidarsızlık belirtileri, iktidarsızlık tedavisi ile ilgili tüm bilgileri bulabilirsiniz.


iktidarsızlık.jpg





Erektil disfonksiyon , erkek cinsel işlev bozukluğuyla ilgili bir terimdir . Erektil disfonksiyon, özellikle yaşlı erkeklerde çok sık görülen bir durumdur. 40-70 yaşlarındaki tüm erkeklerin yarısının bir dereceye kadar sahip olacağı tahmin edilmektedir.Genel olarak, erektil disfonksiyonun iki formu erkeklerin cinsel yaşamlarını etkileyebilir.Tıbbi nedenler ve psikolojik sebepler..Burada, psikososyal sosyal ilişkilerin etkileri de dahil olmak üzere cinsel performans üzerindeki psikolojik etkileri ifade eder. Tıbbi koşullar aynı zamanda psikolojik refahı da etkileyebilir, yani cinsel iktidarsızlığın başlıca nedeni genellikle tıbbi ya da psikolojik olmakla birlikte, ikisi arasında çoğunlukla örtüşme olur.


Erektil disfonksiyon nedenleri


Sebepler genellikle tıbbidır ancak psikolojik de olabilir.Organik nedenler genellikle erkeklik organını besleyen sinirleri veya kan damarlarını etkileyen altta yatan bir tıbbi durumun sonucudur.Birçok reçeteli ilaç, alkol ve sigara tümü erektil disfonksiyona neden olabilir.Kan akışını etkileyen vasküler nedenler ve sinir sinyallerini etkileyen nörolojik nedenler, genellikle ateroskleroz ve diyabetin altında yatan hastalık süreçlerinden dolayı erektil disfonksiyonun başlıca tıbbi nedenidir .( Sigara içmek ve şeker hastalığı sıklıkla ateroskleroza neden olur ve organdaki damarların bu daralması veya tıkanması, erektil disfonksiyonun en yaygın vasküler nedenidir. ) Diyabet nöropatiye yol açabilir - sinirlere zarar verir. Diyabetik nöropati , erektil disfonksiyonun nörolojik nedenlerinden biridir ve pelvis çevresinde çeşitli cerrahi girişimlerden kaynaklanan sinir hasarları da vardır. Nadiren görülen nörolojik nedenler inme , bir çeşit epilepsi (kısmi kompleks nöbetler), multipl skleroz , diyabetik olmayan nöropati ve omurilik yaralanmasıdır.


İktidarsızlık

İktidarsızlık erkekler arasında yaygın bir sorundur ve cinsel ilişkide yeteri kadar ereksiyonun sürdürülmesinde tutarlı bir yetersizlik veya boşalmayı başaramama ya da her ikisini birden sürdürür. Erektil disfonksiyon değişebilir . Bu, ereksiyon veya boşalma, bunu yapmak için tutarsız bir yeteneğe veya yalnızca çok kısa ereksiyonları sürdürme eğilimine ulaşmak için toplam yetersizlik içerebilir.Kötü beslenme, fiziksel aktivite eksikliği ve sigara gibi yaşam tarzı faktörleri gibi diyabet ve ateroskleroz için iyi bilinen risk faktörlerinin azaltılması erektil disfonksiyonu da önleyebilir.


Erektil disfonksiyonun fiziksel nedenleri


Kalp hastalığı ve kan damarlarının daralması

Diyabet

Yüksek tansiyon

Yüksek kolestorol

Obezite ve metabolik sendrom

Parkinson hastalığı

Çoklu skleroz

Tiroid koşulları ve testosteron eksikliği

Prostat hastalığına yönelik tedaviler

Cerrahi komplikasyonlar

Pelvik bölge veya omurilikte yaralanmalar

Pelvik bölgeye radyoterapi .


Teşhis ve tedavi

Doktorunuz size tıbbi geçmişinizi soracaktır. Herhangi bir sağlık durumunun iktidarsızlığa neden olup olmadığını öğrenmek isteyecektir. Bunlar vasküler, nörolojik ve hormonal bozuklukları içerebilir.Vasküler bozukluklar tüm vücudu etkiler. Vasküler hastalık nedeniyle iktidarsızlığa sahip birçok erkekte bacaklerinde kalp hastalığı, felç veya zayıf dolaşım öyküsü vardır.Nörolojik problemler, diyabet öyküsü ve omurilik yaralanması olan erkeklerde iktidarsızlığa katkıda bulunabilir. Ayrıca vücudun diğer bölgelerinde semptomlara neden olabilirler.Anormal hormon düzeyleri olan erkeklerde, azalmış bir cinsel dürtü genellikle iktidarsızlığa eşlik eder.Doktorunuz aldığınız ilaçları inceler. Bunlara tezgah üstü ürünler ve bitkisel ilaçlar dahildir.Kan damarlarınızı sağlıklı tutmaya yardımcı olan ve tip 2 diyabetin önlenmesine yardımcı olan yaşam tarzı seçimlerini yaparak erektil disfonksiyon geliştirme riskinizi azaltabilirsiniz.



Erektil disfonksiyon her yaş grubunda tedavi edilebilir niteliktedir.Erektil disfonksiyon öncelikle sorunun nedenini ele alır(fiziksel veya psikolojik olarak ele alınır).Bir takım tedaviler erektil disfonksiyon tedavisinde başarılı olmuştur.Birçok faktör, bir erkeğin ereksiyona izin verme yeteneğini etkileyebilir. Fiziksel ve psikolojik faktörlerin bir kombinasyonu olabilen iki veya üç faktör, aynı anda görülür. Genellikle erektil disfonksiyon tanı konulamamış başka bir ciddi sağlık sorununun bir işaretidir. Bazen erektil disfonksiyon için açık bir neden yoktur.
 
Cinsel işlev bozukluğu cinsel ilgi (libido), erektil problemler, orgazmik problemler ve ejakülasyon sorunları ile ilgili problemleri içerir. ED , cinsel işlev bozukluğunun bir bileşeni olup kendi başına veya diğer cinsel işlev bozukluklarıyla birlikte görülebilir. Erektil disfonksiyonu tedavi etmek için ilaç almak yanında, erektil disfonksiyonun altında yatan nedeni değiştirebilen yaşam tarzı değişiklikleri yapmak önemlidir. Bu tür değişiklikler şunları içerir:yeme alışkanlıklarını geliştirme,tütün ve alkol ürünlerinden kaçınma ,düzenli egzersiz yapma. Doktorlar, hastanın tepkisine ve çeşitli ilaçları tolere edebilme yeteneğine bağlı olarak birden fazla ilaç reçete edebilir.
 
İktidarsızlık , erkekler arasında yaygın bir sorundur ve cinsel ilişkide yeteri kadar ereksiyonun sürdürülmesinde tutarlı bir yetersizlik veya boşalmayı sağlamakta yetersizlik veya her ikisi ile karakterizedir. Erektil disfonksiyon değişebilir. Bu, ereksiyon veya boşalma, bunu yapmak için tutarsız bir yeteneğe veya çok kısa ereksiyonları sürdürme eğilimine ulaşmak için toplam yetersizlik içerebilir. Ciddi bir sağlık durumundan kaynaklanabileceği için kalıcı ereksiyon problemleri konusunda her zaman doktora danışmaya değer.Sebebin basit veya ciddi olmasına bakılmaksızın, uygun bir teşhis, temel tıbbi sorunları ele alıp cinsel güçlükleri gidermeye yardımcı olabilir.
 
Geri
Üst