Ergenlikte vajinal akıntı neden kaynaklanır?

Uzman SühaN

Administrator
Ergenlikte vajinal akıntı neden kaynaklanır?
ergenlikte vajinal akıntı neden olur,ergenlikte vajinal akıntının sebepleri,ergen kızlarda vajinal akıntı,bakire kızlarda vajinal akıntı,ergenlikte vajinal akıntı ve tedavisi hakkında bilgiler


Ergenlikte vajinal akıntı bakirelerde vajinal akıntı olarak karşımız çıkmaktadır. Birçok kız çocuğu ergenlik çağına gelmesi ardından vajinal akıntı ile karşı karşıya kalmaktadır. İlk başlarda karşılaştıkları durum karşısında şaşkına dönen kızlar, anneleri ya da kendilerine yakın hissettikleri kişiler yardımı ile ortaya çıkan bu durumun neden kaynaklandığını öğrenmeye çalışmaktadır. Ergenlikte vajinal akıntı başlamasının ardından tüm hayat boyunca devam edecek bir süreçtir. Bu nedenle vajinal akıntının başlama sürecinin ergenlik dönemleri olduğunu söylemek mümkündür.

Kızlarda ergenlik dönemlerinde meydana gelen vajinal akıntı, kadınlık hormonlarının çalışmaya başladığını bir göstergesi olarak karşımıza çıkmaktadır. Kızlar bu dönemden itibaren regl olmaya başlamakta ve her ayın belirli dönemlerinde kanama yaşamaktadır. Haliyle bu duruma vajinal akıntı gibi olguların da meydana gelmesine neden olmaktadır. Uzmanlar tarafından normal kabul edilen vajinal akıntı, renkli ve kokusuz olduğu sürece korkulacak bir durum bulunmamaktadır. Ancak akıntının kokulu ve renkli bir yapıda olması bir an önce doktora görünmenin en açık göstergesi olarak karşımıza çıkmaktadır.
Kadınlar ergenlik dönemlerinden itibaren vajinal akıntı yaşamaya başlamaktadır. Ergenlikten başlayarak uzunca bir süre devam eden vajinal akıntı, cinsel ilişki sırasında erkekten alınan spermlerin yumurtaya ulaşmasında etkili olmaktadır. Bu nedenle uzmanlar vajinal akıntıdan için olması ve yaşanması gereken bir süreç olarak bahsetmektedir. Doğurganlığın meydana gelmesinde etkili olan vajinal akıntının renkli ve kokulu olmadığı sürece hiçbir şekilde tehlikesi bulunmamaktadır.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
13 yaşındayım ve yaklaşık 1 senedir devam ediyor. Ergenliğe girmeden birkaç ay önce başlamıştı. Bazen kokulu oluyor ama ya sarı yada beyaz renkte anneme söylemeye utanıyorum. Ne yapmalıyım?
 
13 yaşındayım ve yaklaşık 1 senedir devam ediyor. Ergenliğe girmeden birkaç ay önce başlamıştı. Bazen kokulu oluyor ama ya sarı yada beyaz renkte anneme söylemeye utanıyorum. Ne yapmalıyım?
Selamlar küçüğüm. Bu yaşlarda olması normaldir bunda utanılacak bir durum yok hayatım. Artık genç kızlığa giriş yapmışsın. Bu durumda asla ama asla utanma. Anneni al karşına konuş anne böyle böyle de. Devam eder ise doktora gitmen gerekebilir hayatım. İleride başına büyük iş açmasın belki antibiyotik kullanman gerekebilir tatlım.

Utanma annenle mutlaka konuş doktora gidin hayatım.
 
Geri
Üst