erikli dolma

masum melek

Yeni Üye
Üye
erikli dolma
ERIKLI DOLMA
MALZEMELER
250 gr yağlı kıyma
2 adet patlıcan
½ kg kabak
6 adet dolmalık biber
125 gr asma yaprağı
½ kg domates
1 yemek kaşığı biber salçası
2 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı margarin
½ kg can eriği
2-3 adet soğan
½ baş sarımsak
½ çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI
Dolmalık sebzelerin içlerini çıkarın. Yaprakları hafifçe haşlayın.
Pirinci ayıklayın ve yıkayın. Soğan ve sarmısakları ince kıyın.
Çıkarılmış sebze içlerini doğrayın. Domateslerin kabuklarını temizleyin,
çekirdeklerini çıkarın ve ufak ufak doğrayın. Bir kapta kıyma, domates,
kıyılmış sebze içleri, yağ, salça, doğranmış soğan, sarımsak,
tuz ve karabiberi iyice karıştırın. Pirinci ilave ederek yoğurun.
Sebzelerin içine malzemeyi doldurun ve ağızlarını kapatın.
Dolmaları tencereye yerleştirin. Yaprakları doldurup ayrı bir tencereye yerleştirin.
Üzerlerine ve çevresine yıkanmış erikleri yerleştirin.
Her iki tencereye de az miktarda tuz ve su ilave ederek dolmaları
önce hızlı daha sonra yavaş ateşte pişirin. Dolmalar dinlendikten sonra eriklerle
birlikte servis yapın.
 
Cevap: erikli dolma

dolmaya erik konduğunu ilk defa duydum ve öğrenmiş oldum denemek lazım saol canım emeğine sağlık
 
Geri
Üst