erkan petekkaya kimdir?

erkan petekkaya kimdir?
öyle bir geçer zamankinin ali kaptanı erkan petekkayanın biyografisi burada melekler.Erkan Petekkaya, 12 Aralık 1970 tarihinde, Diyarbakır’da dünyaya geldi. Çocukluğunun büyük bir kısmını İstanbul’da geçiren Petekkaya, Mehmet Karamancı İlkokulu'nda, daha sonra Bostancı Ortaokulu ve Fenerbahçe Lisesi’nde ilk ve orta dereceli öğrenimi tamamlamasının ardından Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nı kazandı.1993 yılında Devlet Tiyatroları’nda kadrolu sanatçı olarak çalışmaya başlayan Petekkaya, 1994 yılında, kamera şakası programları ile tv dünyasına adım attı. 1998 yılında Güzel Günler ve Aynalı Tahir, 2001 yılında ise Aşkına Eşkiya dizilerinde rol alan oyuncu, 2003 yılında rol aldığı Serseri dizisiyle beraber artık ekranların tanınmış yüzleri arasına girmişti.


2005 yılında ilk büyük rolünü Beyaz Gelincik dizisiyle elde eden Petekkaya, aynı yıl rol aldığı Köpek adlı dizide canlandırdığı Yılmaz karakteri ile Beyaz İnci Televizyon Ödülleri’nde En İyi Erkek Oyuncu ödülüne aday gösterildi.


Erkan Petekkaya, 2008 yılında Mahsun Kırmızıgül’ün senaryosunu yazdığı ve [[Yavuz Bingöl] ile Beren Saat’in başrolünde rol aldığı Gecenin Kanatları adlı filmde rol alarak ilk beyazperde deneyimini yaşadı. Aynı yıl televizyon kariyeri açısından da verimli bir dönem geçiren Petekkaya, Bahar Dalları, Hanımın Çiftliği ve Sonbahar dizilerinde rol aldı.


Erkan Petekkaya, halen Öyle Bir Geçer Zaman Ki adlı dönem dizisinde Ali Kaptan karakterini canlandırmaktadır.

https://www.meleklermekani.com/oyle-bir-gecer-zaman-ki/193998-ali-kaptan-diziden-ayriliyormu.html


3620-erkan-petekkaya-2-4b.jpg
 
Geri
Üst