Erkeklerede tesettür farzmı ?

Ecem ;)

Aktif Üye
Üye
Erkeklerede tesettür farzmı ?
Merhaba hocam. Ben modern ve çağdaş düşünceli biriyim fakat dinimede düşkün biriyim. Beni zaman zaman rahatsız eden bazı durumlar oluyor. Erkeklerin giyinişi ile alakalı. Mesela çok şort ve kapri giyen erkeklerden rahatsızlık duyuyorum. Ayrıca askılı badi giyenlerden.

Benim eşimde muhafazakar ama kapri giyiyor ve kapriyle namaza duruyor . Şimdi sorum şu erkek içinde dinimiz islamda bir giyinme şekli varmıdır ? Bir erkeğin giyimi nasıl olmalıdır ? Kapriyle asklı badiyle namaz kılmak doğrumudur ? Bu sorularıma yanıt verirseniz çok mutlu olucam.

erkek t esettur.jpg
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Evet çok güzel bir konuya değinmişsiniz. Günümüzde maalesef tesettür denilince hanımlar akla gelmekte ve onlara ait bir işlemmiş gibi düşünülmektedir. Hanımlar da Zaten o tesettür kelimesinin içeriğini öyle güzel! dolduruyorlar ki, hak getire. Nasıl ki Kadınlara tesettür farz ise Erkeklere de aynı şekilde farzdır. Ancak bu konuda Lihikmetin erkekle kadın arasında büyük farklılıklar vardır. Kadınlar sadece ayak yüz Ve ellerini açıkta bırakabilecek iken erkeler de bu daha geniştir. Erkeğin başkasının görmesi haram olan avret mahalli diz kapağı Ve arkasından itibaren, göbek çukuruna kadar olan bölümdür.

Bir kimse dizleri açık olarak dolaşması kesinlikle haramdır. Aynı şekilde göbeğinin hemen altını da gösteremez. Bununla beraber İnsanlar arasında adet olan bi durum vardır ki, kabri ve askılı gibi giyilen nesneler ile dolaşmakta abes görülmüştür. Şer'an bi günahı olmamakla beraber bunlarla namaz mektuhtur. Hele de kabri ile namaz kılan bi erkek secde esnasında dizinin açılma ihtimali olduğu İçin buna dikkat etmesi gerekir. Dizi gösterirse hem namazı hem abdesti bozulur. Askılı bişeyle namaz kılmasında yine böyledir. Bi insan başında takke olmadan namaz kılması bile mekruh iken bacağı Ve omuzları açık olarak namaz kılması Ne derece uygun olabilir. Hatta uzun kollu gömlek ile namaz kılan erkek gömleğin kolunu katlayarak namaz kılmasıda mektuhtur. Basit bir müdürün dahi karşında kravatsız çıkamayan kimse yaratanının karşısında nasıl böyle basit durabilir orasıda ayrı bi durum tabi.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Geri
Üst