Erken boşalma nedenleri belirtileri ve tedavisi

Uzman SühaN

Administrator
Erken boşalma nedenleri belirtileri ve tedavisi
Boşalma sorunları erkeklerde yaygın cinsel sorunlardır.Erkekler için erektil disfonksiyon ve ejakülasyon sorunları en yaygın cinsel zorluklardır. Erken boşalma en yaygın boşalma problemidir. Cinsel ilişki sırasında erkek çok çabuk boşalır. Ara sıra erken boşalma olayları sık görülür ve endişe kaynağı değildir. Boşalma problemi ne zaman bir bozukluk haline gelir? Bu öznel bir sorudur ve bu, erkeğin veya eşinin yaşadığı sıkıntı seviyesine dayanır. Cinsel aktiviteyi başlatmaktan boşalmaya kadar olan süre, bir kişiden kişiye değişir. Bu süre ejakülasyon gecikmesi olarak adlandırılır. Bir erkek için bir sorun olabilir, başka biri için kabul edilebilir.


erken boşalma.jpg



Erken boşalma nedir ?

Erken boşalma en yaygın erkek cinsel problemidir ve her yaştan insanı etkiler. Erken boşalma, bir erkeğin boşalmanın zamanlamasını kontrol edemediği zaman olur ve kendisi veya eşi bunun için hazır olduğunu düşünmeden boşalır ve bu sıkıntıya neden olur.Bu, kısa ejakulatuar gecikme süresi ile karakterizedir. Erkek, cinsel ilişki sırasında, genellikle cinsel yakınlığı başlattıktan sonra 30 saniye içinde çok çabuk boşalır. Durum erkeklerin tatmin edici uzun süreli ilişkilerde olma özelliklerini etkileyebilir ve boşalma sorunlarının en yaygın olanı budur.



Boşalma problemlerine ne neden olur?

Boşalma problemleri hem fiziksel hem de psikolojik nedenlerden dolayı olabilir. Fiziksel nedenler diyabet, bazı cerrahi veya travma türleri, bazı inflamasyon veya enfeksiyon türleri ve bazı ilaçlar gibi bazı hastalıkları içerir. Psikolojik nedenler, stres, kaygı (cinsel performansla ilgili endişe gibi), ilişki güçlükleri ve depresyonu içerir.

Vakaların büyük çoğunluğunda, ejakülatör işlev bozukluğu için en etkili terapötik yaklaşım, biyolojik ve psikolojik terapinin bir kombinasyonudur. Bu şekilde, sorunun hem duygusal hem de fiziksel yönleri ele alınabilir. Duygusal bir bakış açısından, kişinin geçmişini anlamak önemlidir. Depresyon, kaygı, geçmişteki cinsel tecrübeler, psikolojik travma ve ilişki geçmişi gibi konular değerlendirmenin başında tartışılacak önemli hususlardır.Psikolojik sorunlara bakılmaksızın, davranışsal tedavi programına başlamadan önce, iyi bir tıbbi veya ürolojik inceleme teşvik edilir. Bu şekilde, soruna katkıda bulunan tıbbi düşüncelerin başlangıcından anlaşılması mümkündür. Tıbbi açıdan, boşalma bozukluğu sıklıkla sinirle ilgili bir konu olarak düşünülür. Bu gibi durumlarda, penil duyarlılık, titreşim üreten çeşitli aletler kullanılarak değerlendirilebilir.Çeşitli psikolojik ve fiziksel faktörler bir erkeğin ani boşalma yaşamasına neden olabilir.

Erken boşalmanın çiftler üzerindeki etkisi

Erken boşalma , erkeklerin cinsel performanslarıyla ilgili en büyük şikayetidir.Genellikle vajinal penetrasyon öncesinde veya yaklaşık bir dakika içinde gerçekleşir. Erken cinsel deneyimler, gelecekteki ejakülasyon alışkanlıklarını şekillendirmede önemli olabilir. Bir ilişki içindeki stres, cinsel talep eden partnerlerden, gerçekçi olmayan beklentilerden, bir çiftin farklı ihtiyaç ve isteklerinden, hoşnutsuzluğundan, iletişim ve güven eksikliğinden, dış ilişkilerden, cinsel bir soruna ve eşi memnun etmek için aşırı arzulardan bir partnerden gelebilir. O sırada yapılan kaba olmayan ifadeler, durumları daha da kötüleştirebilir ve başarısızlık ve kaygı döngüsüne neden olabilir.

Ejakülasyon sorunları, benlik saygısı üzerinde yıkıcı bir etkiye sahip olabilir. Boşalma problemi olan erkekler kuşkusuz yetersizlik, başarısızlık duyguları ve kendileri için olumsuz bir bakış açısı duygularına sahiptir. Bir ilişkide sunacakları çok az ve duygusal ve fiziksel yakınlıktan kaçınma eğiliminde olduklarını düşünebilirler.Boşalamanın sorun yarattığı çiftlerde, eş genellikle bu disfonksiyonu kendi hataları olarak içselleştirir; Partner sonuçta erkeğin stres ve performans endişesini yoğunlaştırmaktan kendisini sorumlu hissediyor.Boşalma problemleri cinsel aktiviteye olan ilginin düşük olması ve libido tüketiminin düşük olmasına da neden olabilir. Boşalma olmadan, ilişki hayal kırıklığı kaynağı olabilir ve tatmin olmaz. Sonuç olarak, cinsel aktivite zevk olmaktan çok iş olarak algılanabilir. Bazı durumlarda, kadın hayal kırıklığı ve durumdaki öfke yüzünden cinsel ilişki ile ilgilenmeyebilir. Bu gibi durumlarda, çiftler başka bir cinsel başarısızlıktan duygusal acı çekmek yerine cinsel temastan kaçınmayı kabul eder.

Erken boşalma nedenleri ve tedavisi

Bazı erkekler için, bir boşalma işlevinin altında yatan ek psikolojik sorunlar olabilir. Örneğin, kısırlık, reddetme korkuları veya bir eşi memnun etme isteği ile ilgili performans endişesi sorunları olabilir. Erken psikolojik travma da önemli bir faktör olabilir. Erken boşalma arzulanmadan önce meydana gelen bir boşalmadır. Genellikle boşalma, ön sevişme sırasında veya penetrasyonu takiben ilk anlarda kaçınılmaz hale gelmiştir. En iyi çabalarına rağmen, adam boşalmasını kontrol etme konusunda bir çaresizlik duygusu yaşar.Cinsel gelişimin ve ejakülasyon kontrolünün erken cinsel deneyimlerine ek olarak, cinsellik ve kültürel ve dini inançlara yönelik tutumlarının hepsi de rol oynamaktadır.Bu gibi koşullar, cinsel istek, ereksiyon veya boşalma ile gelecekteki sorunların temelini sağlayabilir.


Belirtildiği gibi, en etkili yaklaşım, psikolojik yardım ve tıbbi müdahalenin bir kombinasyonudur. Bu yolla, erkek olumlu cinsel deneyimleri hızla elde edebilir ve kendine güven duygusu kazanabilir. Üroloji uzmanları ve diğer doktorlar, erken boşalmayı genellikle ilaçlar ve kremler ile tedavi eder. Bazı ilaçlar, erken boşalma sorunu olan birçok erkek için reçete edilir. İlaç boşalmadan sonra ereksiyonun sürdürülmesine yardımcı olur ve ikinci bir ereksiyon yapılmadan önce refrakter süresini azaltır. Bu ilaçlar hassasiyeti azaltmaya yönelik çeşitli kremlerle kombine edilebilir.Özetle, doğru koşullar altında ve devam eden motivasyon ile boşalma bozukluklarının üstesinden gelinebilir.
 
Çoğu erkek, boşalma problemleri yaşar ve erken boşalma dünyadaki en yaygın cinsel sorunlardan biri olarak kabul edilir.Birkaç biyolojik faktör, erken boşalmaya katkıda bulunabilir Antidepressanlar cinsel performansı zayıflatmakla ünlüdür. Alkol erektil disfonksiyon ile en fazla ilişkilidir, ancak bazı erkeklerde orgazm sorunlarına neden olur.Erken boşalma için yardım , muhtemel fiziksel nedenleri kontrol edebilen ve boşalmayı yavaşlatan teknikler önerebilen bir doktor vasıtasıyla olabilir . Altta yatan tıbbi bir neden yoksa, psikolojik nedenler araştırılabilir.Yukarıda tarif edilen tedavilerin hepsi erektil disfonksiyon için potansiyel olarak etkili olsa da, boşalma ile gerçekten yardımcı olan hiçbir tedavi yoktur.
 
Birçok durumda boşalma sorunları tedavi edilebilir. Fiziksel koşullar, zihinsel stres ve ilişki sorunları, boşalma problemlerinin en yaygın nedenidir. İlacın değiştirilmesi, stres yönetimi ve ilişki sorunlarının ele alınması birçok boşalma problemini çözebilir. Boşalma sorunlarına fiziksel bir sorun, psikolojik bir aksilik veya ikisinin bir kombinasyonu neden olabilir. Zihin-beden bağlantısı orgazm için gereklidir ve her birey için farklıdır. Erken boşalmanın bazı nedenleri geçici ve diğerleri ömür boyu sürüyor. Zihinsel faktörler boşalmayı büyük ölçüde etkiler, yalnızca geçici olsa bile. Anksiyete, depresyon veya stres gibi psikolojik faktörler cinsel performansı etkileyebilir. İlişki içinde gerginlik, performans endişesi kişisel problemler, muhtemelen boşalma sorunlarının nedenidir. Boşalma sorunları cinsel aktivite sırasında belirginleşiyor. Doktor herhangi bir fiziki sorunu tanımlamak için genel tıbbi geçmişi alacaktır.
 
Depresyon, stres, performans kaygısı ve ilişki sorunları gibi psikolojik nedenler duruma neden olabilir. Prostat veya tiroid sorunları gibi fiziksel nedenler, mevcut tıbbi problemler için ilaç reçetesi verebileceğinden, erken boşalmaya neden olabilir. Terapi psikolojik nedenlerin tedavisinde uzun bir yol kat edebilir. Fiziksel bozukluklara yardımcı olması için ilaç tedavisi gerekebilir. Erken boşalmadan, şeker hastalığı, omurilik yaralanmaları, MS, mesane cerrahisi, prostat bezi ameliyatı gibi yaşamsal sorunlar ve ileri yaş da sorumlu olabilir. Uzun vadeli bir ilişki içindeyseniz, çift terapisinden yararlanabilirsiniz. Erken boşalma ve diğer boşalma sorunları erkekler arasında sık görülen cinsel bir durumdur. Erken boşalma hayal kırıklığının bir nedeni olabilir ve sonuçta eşinizle olan ilişkileri etkiler. Herkes cinsel performans açısından farklı tecrübelere ve kişisel beklentilere sahiptir
 
Geri
Üst