Erken Gebelik Belirtileri Nelerdir Hamile Olduğumu Nasıl Anlarım Diyorsanız

LaViNYaM

>>>ιкιz αηηєѕι<<<
Erken Gebelik Belirtileri Nelerdir Hamile Olduğumu Nasıl Anlarım Diyorsanız
Erken Gebelik Belirtileri Nelerdir Hamile Olduğumu Nasıl Anlarım? Bunun cevabını en iyi şekilde sitemizden öğrenebileceğinizi söylemek isterim. Bebek sahibi olmak bir mucize olağanüstü bir yaradılış öyküsü aslında. Bir bebeğin nasıl geliştiğini nasıl eli kolu ayağı oluştuğunu okurken inanın heyecana kapılmamak mümkün değil. Küçücük bir sperm tanesi ve bir yumurtadan oluşan minicik bir mercimek tanesi nasıl oluyor da bir insan evladına dönüşüyor işte burada Allah'ın yüceliğine yaratma gücüne bir kez daha hayran oluyoruz.

gebelik.jpg


Anne olmak isteyen kim bilir şuan milyonlarca anne adayı vardır. Şuan belki bunun için tedavi gören yine onbinlerce insan vardır. Hamileliğe hazırlıksız yakalanmak şu yana dursun eğer bebek istiyorsanız bunun için illaki belirtileri de sürekli kendinizde ararsınız. Her ay bebeğinin olmasını hayal eden anne adayı özellikle bazen psikolojisini de olumsuz yönde etkileyebilir. Benim tavsiyem aslında bu süreçte rahat olmanız kafanızda türlü şeyler kurgulamamanızdır. Sizlere şimdi bu paranoyaklık durumundan sizi kurtaracak bazı erken gebelik belirtileri hakkında bilgiler vereceğim.

Adet Gecikmesi:

İlk hamilelik belirtilerinden biridir ve hamileliği de belirleyen önemli bir belirtidir adetin gecikmesi. Düzenli adet görüyorsanız hanımlar işiniz kolay. Böylece hamile olduğunuzu kolaylıkla anlayabilirsiniz ama eğer adetiniz düzensiz ise tabii ilk belirti olarak adet gecikmesini baz alamazsınız. Tabii adetiniz düzenli olabilir ama hava değişimi, stres, kaygı gibi durumlar da zaman zaman adet gecikmeleri yaşatabilir. Bu ilk belirti olsa da yine de hamile olduğunuzu sayan kesin bir durum değildir. Adeti geçmiş olan anne adaylarının bu devrede idrar testi değil kanda beta hcg testi yapmasını uygun görüyoruz. Çünkü daha önceki yazılarımda da belirttiğim gibi hamilelik hormonu olan beta hcg ilk olarak kanda yükselmeye başlar. İdrara daha sonraları geçeceği için ilk olarak idrar testi yapmanız hayal kırıklığı yaşatabilir. Yani ilk etapta idrar testlerinin yanıltıcılığı söz konusudur.

Bulantı Kusma:

Özellikle hamileliğin başlangıç zamanlarında yani 2-12. haftalarında yoğun bir şekilde görülebilir. Bu bulantı kusmalar bazı kişilerde hamileliğin sonuna kadar devam edebilirken bazen de 3. ayda sona erer. Özellikle sabah kalktığınızda aşırı bir bulantı kusma ihtiyacı duyabilirsiniz. Bunun için ben bulantıya karşı tuzlu çubuk kraker bulundururdum yanımda epey faydası oluyor aslında.

Sık sık tuvalete çıkma isteği

Hamileliğin ilk zamanlarında büyümeye başlayan rahim mesaneye baskı yapar bu da sık sık idrara çıkmanıza sebep olabilir. Hamileliğin ortalarında bu etki azalsa da artık doğuma hazırlanan bebek aşağıya indiği için yine gebeliğin son zamanlarında sık idrara çıkma isteği artacaktır.

Yorgunluk Uykuya Eğilim:

Hamilelikte birçok hormonun artması ile vücudun dengesinin değişmesi ve alışkın olmadığı durumlar yaşaması ile vücut bazen halsiz düşebilir. Gebeliğin ortalarına doğru bu hal düzelir.

Memelerde Hassasiyet Ve Değişim:

Hamileliğin başladığı andan itibaren kanda yükselmeye başlayan prolaktin hormonu ile memeler de doğumdan sonrası için süt üretimine başlar. İllaki göğüslerde değişim büyüme hassasiyetlik hissedilecektir. Bunu gözler görülür şekilde hissedebilirsiniz.

aşerme.jpg


İştahın Açılması Ya da Aşerme:

Hamilelikle birlikte bazı yiyeceklere karşı aşırı istek duyabilirsiniz. Bazı yiyeceklerden de tiksinme duyabilirsiniz. Aşerme denilen durum hamilelikte sıklıkla karşılaşılan bir belirtidir. Ama hamileliğinizin sonuna kadar çok aşırı kilo almamak için düzenli ve sağlıklı beslenmeye de dikkat.

Ruh Halinde Ani Değişimler:

Bu hamileliğin güzel tarafları olduğu kadar bazen bu hormon yükselmesinden dolayı ani ruh hali değişimleri yaşayabilirsiniz. Herkesin güldüğü bir olaya siz ağlayarak bir tepki koyabilirsiniz bu gayet normaldir.

gebelikte ruh hali degisimi.jpg


Yukarıda saydığım belli başlı belirtiler her anne adayında görülecek diye bir kural yok. Yaşanması ya da yaşanmaması olası. Ama en belli başlı olanları en erken olabilecek belirtileri sizlerle paylaştım. Özellikle adet gecikmesi yaşayan anne adayları hemen beta hcg testi yaptırmalı daha fazla ben hamile miyim diye düşüneceğinize ilk fırsatta kanda beta hcg yaptırılmalı.
 
Merhabalar ben 2,5 aylık hamileyim. Öncelikle hamileliğin tüm duygularımı ele geçirdiğini söylemek istiyorum. Hayatımda hiç bu kadar sulu göz ve alıngan olduğumu hatırlamıyorum. Adet günlerimde bile bir iki günlük gerginlik yaşamaktan şikâyetçi olurdum ama şimdi bu tatlı telaş sayesinde duygusal bir pıtırcık olup kaldım.:)


Bulantılarım, kusmalarım o kadar yoğunlaştı ki işten ayrılmak zorunda kaldım. Sürekli idrara çıkıyorum. Ağzım kuruyor zehir gibi oluyor. Göğüslerim hiç olmadığı kadar hassas. Kasıklarımda sürekli batma hissi. Ve en kötüsü de sürekli uyuklama halleri yaşıyor oluşum. Uyumaya doyamıyorum. Kendimi hep yorgun ve bitkin hissediyorum. Ne zaman geçecek bunlar kızlar benim gibisini yaşayan var mı merak ediyorum.:)
 
Merhaba Gülten. Merak etme sulu göz olma konusunda yalnız değilsin. Ben de tıpkı senin gibiyim. Dokunsalar ağlayacağım. 6 aylık hamileyim ve sanki hala hamileliğimin ilk günlerinde gibiyim. Mide bulantısı desen var, baş dönmesi, sık sık tuvalete çıkma, kabız olma, iştah açılması ya da kapanması her türlü rahatsızlığı yaşamaktayım.


Göğüslerimin şekli duruşu değişti. Haliyle belirlen karnım beni çok mutlu ediyor olsa da çatlaklar şimdiden oluşmaya başladı. Hamileliğimin ilk aylarında iştahım tamamen kapanmış ve sürekli kilo kaybediyordum. Yüzüm solgundu, bakışlarım baygındı. Şimdi biraz daha toparladım kendimi tipik bir hamiş oldum. Haliyle kilo almaya başladım ve bir de cildim çok bozuldu en çok buna üzülüyorum.:(
 
Geri
Üst