Ertesi gün hapını ne kadar sıklıkta kullanmalıyım üst üste kullanabilir miyim?

  • Konbuyu başlatan Melegimyagmur
  • Başlangıç tarihi
M

Melegimyagmur

Forum Okuru
Ertesi gün hapını ne kadar sıklıkta kullanmalıyım üst üste kullanabilir miyim?

Ertesi gün hapı kullanım sıklığı melek kadınlar kulübü ertesi gün hapı kullanım süresi forum'da.​

Arkadaşlar ertesi gün haplarının yan etkilerinin ağır olduğunu duydum. Size sormak istediğim soru şu ertesi gün hapı kullanım sıklığı ne olmalıdır ne kadar süre kullanabilirim? Doktorlarda sanırım çok fazla önermiyorlar ertesi gün hapını daha önce kullananlar varsa bana bu konuda yardımcı olabilir mi çünkü eşim maalesef korunmak istemiyor ben de bu şekilde korunmak istiyorum.
 
Merhabalar
Evet doğru ertesi gün hapları yoğun bir yan etkiye sahiptir benim size tavsiyem acil durumlarda şüphe duyduğunuz durumlarda kullanmanızdır yan etkilerinden en sık olanı adet zamanını geciktirmesi ile alakalıdır Bu nedenle daha farklı yan etkileri de olabileceği için ertesi gün hapları aynı ay içerisinde birden fazla kullanılmaması tavsiye edilir eğer kullanmak zorunda hissediyorsanız kendinizi bu adet düzensizliği ya da herhangi bir başka yan etkilere sebep olabilecektir. Ertesi gün haplarının aşırı yan etkilerinden dolayı aslında başka bir korunma yöntemi bulursanız daha faydalı olur diye düşünüyorum çünkü aşırı kullanımında sağlık sorunlarına sebep olabilen bir ilaçtır. Yılda 3 den fazla alınması önerilmez. Ertesi gün hapı yoğun yan etkileri sebebiyle gebelik riski bulunan durumlarda korunmasız ilişkilerden sonra en fazla ayda bir kere kullanılması tavsiye edilir.

Ertesi gün hapı kullananlar ya da bu konuda bilgisi olmayanlar için "Ella ertesi gün hapı kullananlar bunları biliyor musunuz" konulu yazımızı aşağıdaki linkten inceleyebilirler.

 
Geri
Üst