Erzurum Çorbasi

melegim

Yeni Üye
Üye
Erzurum Çorbasi
ERZURUM ÇORBASIMalzemeler ; 6 kişi için
Kıymayı tuz karabiber ve rendelenmiş soğanla yoğurun.Misket büyüklüğünde köfteler yapın.
İki kaşık salça ve bir lt. suyu kaynatıp köfteleri içine atın.
Köftelerin pişmesine yakın şehriyeleri ekleyin.Diğer tarafta hazıırladığınız sarmısaklı yoğurdu karıştıra karıştıra tencereye ekleyip ateşten alın.
300 gr Kıyma1 çay bardağı Yıldız Şehriye1 adet Kuru Soğan,1 Kase Yoğurt1 yemek kaşığı Salça2 diş Sarımsak1 yemek kaşığı TereyağNane, Kara Biber, Pul Biber, TuzServis yaparken tereyağında kızdırılmış pul biber ve nane karışımını üzerine gezdirin.
 
Geri
Üst