Eşim bazı hususlarda bana itaat etmiyor.

  • Konbuyu başlatan Cemile vn
  • Başlangıç tarihi
C

Cemile vn

Forum Okuru
Eşim bazı hususlarda bana itaat etmiyor.
Dört yıldır evliyiz. Bir kızımız var, bir evladımız da yoldadır. Ara sıra aramızda ciddi tartışmalar ortaya çıkar. Eşim bazı hususlarda bana itaat etmiyor. Sebebini sorunca da "ben de böyleyim, istemiyorsun boşa" deyip cevap verir. Ne yapmalıyım?
 
Ana-babanın çocuklarına şefkat ve merhameti fıtrî bir özelliktir. Aile, toplumun çekirdeği, çekirdeği. Ailenin temel görevleri: insan neslinin devamı etmesini sağlamak, toplumun sahip olduğu gelenek ve değerleri korumak ve gelecek nesillere iletmektir. Neslin devamı ve korunması ancak aile kurumunun sağlam temeller üzerinde kurulması ile mümkündür. Bu nedenle dinimiz evliliği belirli esaslara bağlamış ve iffetsizliği, yasadışı ilişkileri yasaklamıştır.


Ömrümüzün büyük bölümünü ailemizle beraber yaşıyoruz. Ailede huzuru korumak konusunda eşlerin üzerine belli sorumluluklar düşüyor. Erkek hanımına karşı sevgi, merhamet ve şefkat göstermesi gerektiğini. Hanım da eşine karşı vefalı olmalı, ona saygı duymalı, olabildiğince hizmetinde durmalıdır. Her iki taraf, hayat arkadaşında olan iyi yönleri takdir etmeli, hata ve eksiklikleri ise sabır ve merhametle affetmeyi bilmeli, elden geldiğince düzeltmeye çalışmalıdır .
 
İnsan, gençlik döneminde aile içi bir sorunla karşılaşınca hemen "en kolay ve alternatif" çıkış yolunu boşanmak olarak görüyor. "Boşanayım tekrar evlenirim" diye düşünüyor. Böyle anlarda insanın ezeli ve ebedi düşmanı olan şeytan da boş durmuyor. Boşanmak çıkış yolu değildir. Irademizin hakkını vererek sorunun üstüne gitmeli, çözüm yolunu bulmalıyız. İnsan yeri geldiğinde geri adım atmasını da bilmelidir. Ancak unutmayalım ki, yaşlanınca, her iki taraf birbirine muhtaç olur. Eşi insana yaşlılıkta zorunlu ihtiyaçtır. Gün gelecek çocuklarımız her biri bir tarafa gidecek, yakınlarımız ölücek , anne-baba dünyasını değiştirebilecek ve hayata bağlılığımız azalacak. Bu yüzden de ailede herkes kendine bakmalı, kendi hata ve eksikliklerini düzeltmeye çalışmalıdır.
 
Aile içi soruna göre boşanarak başkasıyla evlenmek meselenin tam bir çözüm değildir. Çünkü ikinci evlilikte sorun yaşamayacağımıza kimse güvence veremez. Bir de unutmamalıyız ki, evlilik Allah'ın takdiridir. Hissemize düşen paya razı olmalı, ona sahip çıkmalıyız. İnsanlar arasındaki sorunların en güzel çözümü meseleleri konuşarak çözmektir. Mutlak hayat yoldaşımızla sohbet etmeli , onun sorunlarını, arzu ve isteklerini dinlemeliyiz ....Kadınlar daima kocasından , güzel söz, tanım beklerler . Erkeği eve bağlayan şey de ona kulluktur. Her iki taraf bunlara dikkat etmelidir. Hiçbir kadın asla terk edilmeyi, bir tarafa atılmayı sevmez. Zaman zaman küçük hediyeler, güzel sözlerle onun gönlünü almaya çalışırsanız, bir de göreceksiniz ki, herşey değişmiştir. Allah yar ve yardımcınız olsun. Selam ve dua ile..
 
Geri
Üst