Et alırken nelere dikkat etmeliyiz ?

  • Konbuyu başlatan Kayıtsız Üye
  • Başlangıç tarihi
K

Kayıtsız Üye

Forum Okuru
Et alırken nelere dikkat etmeliyiz ?
Hepimiz hergün kasaplardan ya da marketlerden et alıyoruz. Bu beyaz olsun kırmızı olsun aslında çok dikkat edilmesi gerekn bir konu. Hem banim hem tüm ev hanımlarının kulağına küpe olması açısından et alırken nelere dikkat etmemiz gerektiği konusunda bilgi verirmisiniz ?
 
İYİ BİR ET NASIL OLMALIDIR?

1- Et, süt ve yumurta gibi değerli besin maddelerinden biridir.

2- İyi et kırmızıdır.

3- No parlak kırmızıdır. Nede renksizdir.

4- Elin ücrinde bölüm bölüm yeşil renk olmamalıdır.

5- Ete parmakla dokunulduğu lakdirde, parmağı ıslat manialıdır.

6- Bozuk et kolay parçalanır. Islaktır. Dokunulduğunda yağı ele yapışır.

7- Etin kokusu kendine has olmalıdır. Bozuk et kötü kokar.

8- Taze kemiğin özü sağlamdır. Rengi külrengi kırmızıdır Rengin esmerleşmesi, yada iliğin sululaşması etin bozulduğunu belirler.

ET ALIRKEN:

a) Etin veteriner kontrollü olması,

b) Kendisine özel renginin ve kokusundan başka koku bulunmamasına,

c) etin pörsük olmamasına,

d) Koyun eti alınacaksa böbreğin yağ ile kaplı erkek olmasına,

e) Hangi et yemeği yapılacaksa ona göre et almaya.

f) mümkün olduğu kadar alınacak et büyiik parçadan kesmeye,

g) Önceden çekilip hazırlanmış kıyma almamaya özen gösterilmelidir.
 
vallahi ben marketten almam burda kasap var tanıdık sayılır yıllardır alıyoruz yazdıklarının hepsi var titanım..dükkanın içi bile bembeyaz kıymayıda yanında etten kıyıp veriyolar
 
Geri
Üst