Et Marine Etmenin İpuçları!

TİTAN

*Melekler Mekanı*
Et Marine Etmenin İpuçları!
et nasıl marine edilir, et marine etmek, et marinesi


Sevgili melekler, mutfakların baştacı kırmızı et, fazla sık olmamakla birlikte mutlaka tüketilmesi gereken bir gıda. Bu gıdayı tüketirken lezzetini ve yeme keyfini biraz daha arttırmak ister misiniz?
Bu konumuzda et nasıl marine edilir, et marine etmenin faydası nedir, paylaşmak istiyoruz sizlerle...


et-marinesi.jpg




Bu konuda farklı farklı konuşmalar, söylentiler mevcuttur. Bazı uzmanlara göre eti marine etmek enzimleri parçalıyor. Enzimlerin parçalanması da etin yumuşamasını sağlıyor. Et hafiften yumuşamaya başlayınca etin üzerine eklenen sosları etin içine çekiliyor ve daha leziz oluyor.

Ayrıca proteinlerin daha kolay sindirilmesi için etin marine edilmesi tercih edilir. Eti marine etmek için genellikle soğan, sarımsak, sirke, baharat, tuz, limon ve süt tercih edilir. En iyi marine edilen et hayvanın böğür kısmıdır. Gerdan etini ızgarada pişirmek tavsiye edilir. Bu arada tavuk etide marine edilebilir. En az 4 saat en fazla 1 gün olmak şartı vardır. Aksi taktirde tavuk eti lif lif olur yada sertleşir.
 
Geri
Üst