Sayın misafirimiz, hem sağlığınızı hem de damağınızı düşünerek verdiğimiz aşağıda ki önerilere dikkat etmenizi tavsiye ediyoruz...
• Etin yanına hamur işi ve pilavı yerine buharda pişmiş sebzeler, çok az zeytinyağı ilave ederek hazırlanan sebze yemekleri, salatalar ile daha düşük kalorili, hafif ve sağlıklı menüler hazırlayın. Böylece C vitamini, potasyum gibi vitamin ve minerallerden zengin yeşil yapraklı sebzeler ve çiğ olarak tüketeceğiniz bol limonlu bir salata ette bulunan demirden daha fazla faydalanmanızı, fazla etin vücuda yapacağı toksik etkilerden korunmanızı sağlar.
• Mangal yapacaksanız etlerin yanında sebze ızgara da pişirin. Kansere zemin hazırlayan etkilerden korunmak için ızgara yapılırken etleri mümkün olduğu kadar kömürden uzak tutarak çok yüksek ısıda çok uzun süre pişirmekten, kavurmaktan ve kızartmaktan kaçının.
• Bol limon eklenmiş salata ve sebzelerle birlikte kurban eti tüketimi hazmı kolaylaştırır. Salatalara lezzet ve aroma katmak için limon+mandalin suyu karışımı ekleyin.