1. TİTAN

    TİTAN *Melekler Mekanı*

    Kayıt:
    21 Eylül 2012
    Mesajlar:
    14.175
    Beğenilen Mesajlar:
    1.676
    Ödül Puanları:
    113

    Ev Yapımı Cevizli Baklava Tarifi

    Konu, 'Tatlılar' kısmında TİTAN tarafından paylaşıldı.

    Bu konu; ev yapımı cevizli baklava hakkında bilgiler vermektedir.



    Sevgili melekler, kurban hayramına 2 gün kaldı ve hemen her evde bayram temizliği ve bayram ikramlıkları ile ilgili koşturmacalar devam ediyor. Bayram tatlıları içinde özel bir yeri olan ev yapımı baklavalar ilk sırada yer alıyor. Bilmeyenler ve denemek isteyenler için bu sayfamızda ev yapımı cevizli baklava tarifi veriyoruz sizlere...




    [​IMG]

    Ev Usulü Baklava Tarifi Resimli

    Malzemeler

    -2 adet yumurta
    -Yarım çay bardağı sıvı yağ
    -2 çorba kaşığı yoğurt
    -Yarım çay bardağı süt
    - 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
    -1 çay kaşığı tuz
    -1 tatlı kaşığı limon suyu
    -Alabildiği kadar un



    İç harcı için

    1 çorba kasesi ceviz içi
    200 gram margarin veya tereyağı
    1 paket mısır veya buğday nişastası

    Şerbeti için

    7 su bardağı toz şeker
    6 su bardağı su
    Yarım limon suyu

    Ev usulü baklava yapılışı

    Karıştırma kabına yumurtayı, sıvı yağı, sütü, yoğurdu, limon suyunu koyup çırpma teliyle karıştırıyoruz. Üzerine unu, tuzu, kabartma tozunu ilave ediyoruz. Hamuru kulak memesi kıvamından biraz daha sert olana kadar yoğuruyoruz. Hazırladığımız hamurdan cevizden biraz küçük şekilde bezeler ayırıyoruz. Herpsini birer birer yuvarlıyoruz.

    Tezgaha nişasta serpiyoruz. Hamurları çay tabağından biraz daha büyük bir şekilde açıyoruz. Hamurumuzu böyle açarken dört kat olarak üst üste yağlayıp koyuyoruz.

    Katlarımızı hazırlayınca merdaneyle fırın tepsisinin büyüklüğünde açıyoruz. Tepsiye yerleştirip üzerine ceviz serpip hamurlar bitene kadar bu işleme devam ediyoruz. Son katı açıp tepsiye serdikten sonra kenarlarını bıçağın ucuyla bastırarak sıkıştırıyoruz. Baklavamızı dilim dilim kesiyoruz. Üzerine margarin veya tereyağı eritip ılık olarak her tarafına eşit olarak döküyoruz.

    170 derecelik fırında ortalama 50-55 dakika pişiriyoruz. Üzeri nar gibi kızarana kadar fırında tutuyoruz. Şerbetini toz şekeri, suyu, limon suyunu bir tencereye koyup 10 dakika kaynatıp hazırlıyoruz. Baklavamız fırından çıktıktan sonra şerbeti ılıkken dökün.

     
Ev Yapımı Cevizli Baklava Tarifi konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Evde Cevizli Sucuk Yapımı

    Evde Cevizli Sucuk Yapımı

    Evde Cevizli Sucuk Yapımı Merhaba hanımlar sizden cevizli sucuk tarifini istiyorum evde cevizli sucuğu nasıl yapabiliriz?
  2. Ev yapımı cevizli tahin helvası

    Ev yapımı cevizli tahin helvası

    Bu konu; ev yapımı cevizli tahin helvası ile ilgili bilgi vermektedir. Bir Karadeniz gelini olarak balık pişince sofrada helva olması gerektiğini bilirim ancak ben genellikle hazır tahin helvalarını alıp birkaç işlemden geçirirdim ve sofrada sunardım. Bu gün karşılaştığım bu doğal helva meşakkatli yapılışa sahip olsa bile oldukça lezzetlidir eminim. İmkanı olan meleklerim aslında kışlık...
  3. Evde yapabileceğiniz cevizli sucuk tarifi

    Evde yapabileceğiniz cevizli sucuk tarifi

    bu konu;cevizli sucuk nasıl yapılır,cevizli sucuk tarifi hakkında bilgiler vermektedir Malum kış geldi ve bitmeyen uzun geceler başladı..İlerleyen saatlerde acıkınca atıştırmalık cevizli sucuk gibisi yok. Hem bol vitaminli,hem kan yapıcı özelliği bulunan cevizli sucuğun tarifini sizlerle paylaşmak istedim.Dışardan alınca ,bayatlamış olan cevizli sucuklar dıştan cazip görünsede ,bir ucundan...
  4. Bayrama Özel Cevizli Baklava Tarifi

    Bayrama Özel Cevizli Baklava Tarifi

    bayram tatlıları cevizli baklava tarifi cevizli baklava nasıl yapılır Milli tatlılarımızdan biri olan ve birçok kişinin hayır diyemiyeceği bayramların vazgeçilmezi cevizli baklava tarifini sizler için paylaşıyoruz. Önümüzde ki Ramazan bayramında misafirleriniz için en güzel ve lezzetli ikramlarda bulunmak isteyen hamarat hanımların üstesinden kolaylıkla gelecği cevizli baklava tarifi ve...
  5. Ev yapımı aseton tarifi

    Ev yapımı aseton tarifi

    Asetonunuz bitti ve ojenizi acilen çıkarmanız gerekli. Bunun için 5 farklı yöntem bulunmakta. Bunlardan bir tanesi de kolonya ile oje çıkarma. Gerekli malzemeler; Kolonya, Tabak, Bir miktar pamuk. Öncelikle kolonyadan bir miktar tırnaklarımızı kaplayacak yükseklikte tabağa koyuyoruz. Tüm tırnaklarımızı kolonyada 3-4 dk beklettikten sonra yine limonlu pamuk yardımıyla ojeyi çıkartıyoruz....

Sayfayı Paylaş