Ev yapımı yağ çöz tarifi

Sevimli cadı

Daimi Üye
Üye
Ev yapımı yağ çöz tarifi
Biz Türkler temizliği çok severiz.Temizlikte ayrıca hijyen bizim için önemlidir. Fakat çoğumuz temizlik yaparken hijyeni dikkate almıyoruz. Temizlik kirli alanların temizlenmesidir, hijyen ise temizlik önlemleridir.. Market alışverişi yaptığımız zaman alış veriş listemizin çoğunu temizlik ürünleri içerir. Çamaşır deterjanları, mutfak için yağ çöz,kireci sökmek için kireç çözücü, elleri yıkamak için sabun,bbulaşıklar için deterjan vs vs. Paramızın çoğu deterjanlara gidiyor. Ki budurumdan eminki bir çok kişi rahatsızlık duyuyor. Temizlik ürünleri sadce bütçemizi değil sağlığımızda olumsuz etkiliyor..





ev yapımı yağ çöz.jpg






Mesela alanların miktoplardan arınması için çoğumuz marka ismi vermeyeceğim genel anlamda çamaşır suyu kullanıyoruz. Yada ocakta ve aspiratörde fayanslarda biriken yağları gidermek için yağ çöz kullanıyoruz. Duştaki kireç lekelerini gidermek içinde kireç çözücü kullanıyoruz. Mutlaka dikkatinizi çekmiştir. Bu ürünleri kullandığımız zaman ister isteme soluyoruz ve ağzımızda nefesimizde tuhaf bir tat oluşuyor. Çoğunda bu durum mide bulantısı ile sonuçlanabiliyor. Bu ürünleri her solduğumuz da sağlığımıza zarar veriyoruz. Tabi maddi durumu iyi olanlar bu konuda vanajlı çok onlar organik temizlik ürünleri kullanıyor. Kimyasal içermeyen bu ürünler pahallı olduğu için herkesin bütçesine uymuyor.





Eee ne yapacağız peki ? Temizlik yapayım derken bu zararlı kimyasallarla hem dünyayı kirletiyoruz, hem sağlığımıza zarar veriyoruz hemde cebimize . Benim eşim astımlı ve bu temizlik ürünlerini kullandığım zaman bayağı bir söyleniyor. Ortalığı yine kokuttun nefes alamıyorum diye yakınıyor. Şu kimyasal içermeyen temizlik ürünlerinden bende aldım sonuç iyi ama sık kullandığım için ürünler çabucak bitiyor buda bütçemi sarsıyor. Sağlığın pazarlığı olmaz ama yaşam için hesap kitapta yapmak gerekir değilmi ?





Benim temizlik konusunda en çok sıkıntı çektiğim yer ocak, aspiratör ,fırın içi,ve ocağa yakın mesafede olan fayanslar. Yemek yaparken ne kadar dikkat edersem edeyim mutlaka bu belirttiğim yerlerde yağlanma oluyor. Vaktim olursa hemen detaylı temizliyorum bazen fırsatım olmuyor öylece kalıveriyor. Hal böyle olunca belirttiğim yerlerde donmuş yapışmış yağ lekeleri oluyor. Ee bunuda suyla sabunla çıkaramıyorsunuz mecbur yağ çöz kullanmalısınız. Ne kadar yağ çöz kullansam o anda bir öksürme başlıyor bende . Kokusu çok rahatsız edici. Kim bilir organlarıma ne kadar zarar veriyordur. Neyse konuyu çok dallandırıp budaklandırdım. Hanımlar şimdi sizlere ev yapımı yağ çöz tarifi vereceğim. Lütfen kullananlar yorumlarını yazsınlar . Tarifi arkadaşımdan aldım henüz uygulama olanağım olmadı. Ama en kısa zamanda bende yapacağım.





Bu ev yapımı yağ temizleme tarifi, yağlı mutfak bulaşıkları temizleyecek ve tezgahlar, diğer mutfak yüzeylerinin çoğunu temizlemek için kullanılabilir. Bu toksik olmayan temizleyici ayrıca çok güzel kokuyor! İhtiyacınız olacak: damıtılmış su, portakal esansiyel yağı, Kastil sabunu, temiz sprey şişesi




Püskürtme şişenizi 1 ve 3/4 bardak damıtılmış su ile doldurun. Damıtılmış su, ev yapımı temizleyiciler için raf süresini uzatmaya yardımcı olacaktır. Sonra, 2 yemek kaşığı kastil sabunu ekleyin. Kastil sabunu (bitkisel bazlı, konsantre sabun) temizlemeye ve dezenfekte etmeye yardımcı olacaktır.Son olarak, 20 damla esansiyel portakal yağı ekleyin.Portakal esansiyel yağı, yapışkan kalıntıları da gideren güçlü bir yağ gidericidir. Bu, tüm uçucu yağlardan en sevdiğim dir.Her kullanımdan önce iyice çalkalayınız. Bu tarifte hiçbir kimyasal bağlayıcı kullanmadığımız için, kullanımları arasında bazı bileşenlerin ayrılması söz konusu olabilir. Yağlı alana bu karışımı püskürtün ve biraz bekledikten sonra süngerle temizleyin.Ayrıca banyo tezgahları ve tuvaletler de temizlik için harika çalışıyor!





Diğer tarifimiz ise şu ; Limonlar, gres yağını kesen ve temizlemeye ve dezenfekte etmeye yardımcı olan limonen denilen bir bileşiğe sahiptir. Eklenen temizleme gücü için biraz kabartma tozu ve kastil sabunu ile kombine edildiğinde, limon yağı büyük bir yağ giderici sprey ve her türlü yağlı karışım için mükemmel temizleyici haline dönüşür!



Malzemeler:


2 su bardağı ılık su
2 yemek kaşığı kabartma tozu
2 çay kaşığı kastil sabunu
20 damla limon esansiyel yağı

Tüm malzemeleri bir sprey şişesinde karıştırın. Karışımı yağlı alanlara pükürtün. Süngerle ovun ve mikrofiber bezle kurulayın.
 
Mutfak fayanslarında, dolaplarda ve ocakta yağ birinkintileri olabiliyor. Günlük temizlediğimiz zaman bu oluşumu önleyebiliriz. Fakat bazen zamanımız yetersiz oluyor ve temizliği erteleye biliyoruz bu durumda temizlemesi zor katı yağ oluşumuna neden oluyor. Ben genelde yağ çöz kullanıyorum . Kullandığım zaman nefesim kesiliyor ve cildimle temas ettiğinde aşırı derecede bir yanma hissediyorum. Çok faydalı bir paylaşım olmuş. Ev yapımı yağ çözü bende mutlaka deneyeceğim.
 
Benim mutfağımın olmazsa olmazı deterjanları arasında yağ çöz,çamaşır suyu , kireç çözücü ve cif bulunuyor. Bunlar sız temizlik yapmam. Yağ çöz benimde nefesimi kesiyor işlem esnasında sürekli öksürüyordum. Ersağın yağ çözünü kullandıktan sonra kokusundan etkilenmedim. Bitkisel olan ersağ yağ çöz , yağ kalıntısı olan yerleri de çok iyi temizliyor kullanmanızı tavsiye ederim.
 
Geri
Üst