Evcil ve vahşi hayvanları tanıyalım

Ayşegül AYRANCI

Daimi Üye
Evcil ve vahşi hayvanları tanıyalım
Evcil ve vahşi hayvanlar

Hayvan sevgisi anasınıfı etkinliklerinde hayvanları koruma günüde ele alınabilmektedir. Hayvanların nerede yaşadıkları, nasıl çoğaldıkları, neler yedikleri, yavrularını neyle besledikleri, nasıl avlandıkları, diğer hayvanlarla ilişkileri gibi pek çok konuda bilgilendirme gerçekleştirilebilinir. Evde besleyebileceğimiz hayvanlar, bize zararı olabilecek hayvanlar gibi konular yaşadıkları yerlerle bütünlük sağlayacak şekilde ders esnasında ele alınabilinir. Orman projesi ya da sokak hayvanları proje etkinliği gibi etkinlikler gerçekleştirilebilinir. Alt kısma eklediğim resimlere göz atarsanız proje etkinlikleriyle alakalı bilgi sahibi olabilme şansını yakalayabilirsiniz. Artık malzemelerle ahır yapma ya da sokak hayvanlarına barınak yapma fikriyle çocukların hayvanlara olan sevgisinde artış meydana getirebilirsiniz. İzleteceğiniz slayt hikayeler hayvanlarla alakalı olduğu sürece onların yavrulama biçiminden yavrularını besleyişlerine, annelik duygularının gerçekçiliğine kadar her noktanın hissettirilebilmesi önemlidir.
20140329_163053.jpg
IMG_3801.JPG
rulodancivcivue3.jpg

Kedi, köpek, aslan, zürafa, fil, at gibi pek çok hayvan kalıbı kullanarak sanat etkinliği projesi gerçekleştirilebilir. Çiftlik hayvanları yapımında ise mandal ile hayvanların yapımı kolay bir şekilde tamamlanabilmektedir. Kümes hayvanlarını ponpon ile yapma ( tavuk- civciv yapımı oldukça kolay gerçekleşebilmektedir) ya da kedi merdiveni yardımıyla gövdesi tamamlanan pek çok hayvanı kafa ve kuyruk kısmı eklemeleri sayesinde tamamlayabilmeniz mümkün olabilecektir. Ayrıca parmak oyunları ve slayt hikaye ya da hikaye kitap etkinlikleriyle çocukların eğlenebilecekleri şekilde bütünlük arz eden hayvan sevgisi konusuna değinilebilinir.

İKİ KEDİ

Mır mır mır mır iki kedi ( iki baş parmak karşılıklı getirilir)

Biri çıkmış üst odaya

Biri inmiş alt odaya biraz sonra buluşmuşlar ( Baş parmak bir aşağıya bir yukarıya çıkarılır)

Mırıl mırıl konuşmuşlar

Ben bir fare yakaladım ( Konuşma taklidi yapılır)

Ben de tabakları yaladım

Of demişler çok yorulduk

Hemen koşmuşlar odaya ( koşma hareketi yapılır)

Uyumuşlar doya doya ( Uyma hareketi yapılır)

Biraz sonra evin sahibi gelmiş

Kalkın miskin kediler demiş (Alkış ypılarak kalkılır)

Yaramaz kedi

Güzeller güzeli bir kara kedi

Tüyleri simsiyah bir kömür gibi

Bir sağa bir sola zıplar havaya

Hiç yerinde duramaz bir lastik gibi

Miyav miyav seni yaramaz kedi

Miyav miyav yaramaz kedi

Evin her köşesi ondan sorulur

Minderin üstünde yatak kurulur

Aşağı yukarı yalanıp durur Okşayınca yumulur hep gurul gurul

Miyav miyav seni meraklı kedi

Miyav miyav meraklı kedi

Kedi şarkısını karamela sepeti eşliğinde dinleyip dramalaştırdığınız zamanda çok eğlenceli zaman geçirebilirsiniz. Farklı gün ve etkinlik zamanlarında çocukların öğrenebilecekleri oldukça kolay etkinlikler arasında yer almaktadır.
 
Geri
Üst