Evde Çiğ Börek Yapılışı Tarifi

M e g

Melekler Mekanı
Evde Çiğ Börek Yapılışı Tarifi
EVDE HARİKA LEZZETLİ ÇİĞ BÖREK TARİFİM NASIL YAPIYORUM ?


Çiğ Börek İçin Gerekli Malzemeler:

Hamuru
1/2 Çay bardağı sıvı yağ
2 çay kaşığı kabartma tozu
1 kaşık sirke
1 yumurta
7/8 kahve fincanı un
1 kahve fincanı kadar su
Tuz
************************************
İç Harç
150/200 gr kıyma
1 baş soğan
Tuz,karabiber,arzuya göre pul biber
Harcı yumuşatmak için 1/2 çay bardağı su
Kızartmak için sıvı yağ

Yapılışı:

Yumurtayı çirpıyoruz. Un ve k.tozu hariç tüm malzemeler ekleniyor.Biraz karıştırıyoruz. Son olarak un ve k.tozu ekleniyor ve yumuşak bir hamur elde ediliyor.Bu hamuru 20/30 dakika dinlendirebilirsek,sonuç daha başarılı oluyor.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapıyoruz ve her birini servis tabağı büyüklüğünde açıyoruz ve kıymalı harçtan alıp,yarısını kaplayacak şekilde yayıp,diğeryarısını üzerine kapatıyoruz.Ve az yağlı tavada kızartıyoruz.

Sonuç çıtır çıtır enfes çiğ börekler..
Şimdiden elinize sağlık ve Afiyet olsun..


1517531242548.png
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Benzer Diğer Konularımız !

Geri
Üst