Evde çilleri tedavi etme yöntemleri

Uzman SühaN

Administrator
Evde çilleri tedavi etme yöntemleri
Çillere, cilde renk katan pigment olan melanindeki bir artış neden olur. Çiller, ciltte görülen farklı boyutlarda düz, yuvarlak ve kahverengi lekelerdir Melanindeki artış, stres, güneş ışığına aşırı maruz kalma, kalıtım, hormonal değişiklikler ve diğer faktörlerden kaynaklanabilir. Çiller vücutta herhangi bir yerde mevcut olsa da, çoğunlukla güneş ışınlarına maruz kalan bölgelerde görülürler. Hem erkekler hem de kadınlar çillere maruz kalabilir. Çillerden kurtulmak ve pürüzsüz, düz tonlu cilt elde etmek isteyenler için birçok tedavi seçeneği vardır. Makalemizin devamında çillere iyi gelecek tedavi yöntemlerine değineceğiz.



çil.jpg






Akne, siyah nokta ve iltihaplı sivilceler bir çoğumuzun müzdarip olduğu cilt problemlerindendir. Çilli olmak bazı insanların hoşuna gitsede çoğunluk pürüzsüz bir cilde sahip olmak istiyor. Çiller genelde çok küçük kahverengi yuvarlak oluşumlardır.Yüzünüzde , omuzlarda,kollarda genelde güneşe maruz kalan kısımlarda görülür. Bazı cilt hücrelerinde melanin üretimindeki artış onların daha koyu olmasına neden olur. Bunlar cilt yüzeyinde koyu lekeler olarak görünür . Çillerin oluşumu kalıtım ve güneşe maruz kalma arasında güçlü bir bağlantı olduğuna inanılmaktadır. Pigment melanini içeren deri hücrelerinin kümelerinden oluşurlar. Çiller acı verici veya zararlı değildir. Genetik olsada kimse çilleriyle doğmaz güneşe maruz kalmak oluşumu tetikler..


Güneş kremi kullanmak çil oluşumunu engellemez fakat artmasını önleyebilir. Güneş kremi 30 veya daha yüksek bir SPF ye sahip olmalıdır. Dışarı çıkmadan 15 dakika önce cildinize güneş kremi sürün. Her iki saatte bir güneş koruyucu uygulayın. Kalıtsal olan çiller, yaşlandıkça azalabilir. Güneş hasarından kaynaklanan çiller, yaşla birlikte artma eğilimindedir.Aşırı güneşe maruz kalma, hem çiller hem de melanomlar için bir risk faktörüdür. Çiller iyi huyludur zararlı değildir ancak bir çok insan dış görünümünden dolayı çillerden kurtulmak isteyebilir. Çillerin den müzdarip olanlar için evde uygulanacak bir kaç yöntemi sizlerle paylaşıyoruz.


Bu hasarın arkasındaki sebep güneş ışığına, hormonal dengesizliğe maruz kalmaktan kaynaklanabilir ve bazen sadece ebeveyninizden miras alınır. Vücudumuzun herhangi bir parçası üzerinde gelişme eğilimine sahip olmalarına rağmen, genellikle yüz, kol ve boyun gibi güneş ışığına doğrudan temas eden bölgelerde görülürler. Bazı kozmetik ürünler çillerin çıkarıldığını iddia eder, ancak içinde bulunan kimyasallar nedeniyle ciltte koyulaşma ve diğer yan etkilere neden olurlar. Çiller, herhangi bir yaşta herkes üzerinde gelişebilir. Çiller, açık kahverengi, koyu kahverengi veya hatta kırmızı renkte olabilir ve vücudun herhangi bir yerinde görünebilir. Çiller için bu bitkisel ilaçların uygulanması kolaydır ve cildiniz için güvenlidir.


Limon suyundaki sitrik asit, doğal bir ağartma maddesidir. Yani cildi ve cildin üzerindeki lekelenmelerin rengini açar. Hassas bir cildiniz varsa, limon suyunu su veya sade yoğurtla karıştırın. Limon suyu tedavilerini takip ederek 30 dakika güneşe çıkmayın. Limon cildi beyazlatır, bal nemlendirir ve ölü deri hücrelerini yok etmek için pul pul döker.1 çorba kaşığı taze sıkılmış limon suyunu 1 çorba kaşığı bal ve bir tutam tuz ile karıştırın.Gözlere temas etmemeye özen göstererek çillere uygulayın.20 dakika bekletin, sonra su ile durulayın.Günlük tekrarlayın. Limon suyu çillerin yanı sıra kahverengi lekeleri tedavi etmek için oldukça etkili bir maddedir. Limon suyunun cildinizdeki koyu lekeleri güzelce beyazlatan cilt aydınlatıcı özellikleri vardır .


Limon suyu da mükemmel bir cilt parlatma ajanı ve çiller için çok etkili bir ev ilaçlarıdır. Limon suyundaki asit cildinizi aydınlatır ve yaraların daha az görünür olmasını sağlar.Akne izleri, lekeleri veya koyu halkalar üzerinde limon çok etkilidir.Günümüzde bal, hemen hemen tüm diğer güzellik ve kozmetik ürünlerde büyük oranda mevcuttur. Balın antibiyotik ve antiseptik özellikleri, hemen hemen her cilt rahatsızlığı için mükemmel bir seçimdir. Yüzünüze bir maske olarak bal uygulamak, balın cildinize antibiyotik özelliklerini ve cildinizdeki sorunlara neden olan bakterileri öldürür ve çil noktalarının aydınlatılmasına yardımcı olur. Limon suyu sitrik asit şeklinde alfa hidroksi asitleri içerir. Ve daha önce de belirtildiği gibi, bu kimyasal eksfoliantlar kahverengi lekelerin ve çillerin görünümünü azaltabilir. Ancak, hepsi bu değil. Limon suyu da melanin oluşumunu engelleyebilen C vitamini açısından zengindir.


Limon suyu , çilleri yavaş yavaş aydınlatan güçlü bir ağartma etkisine sahiptir . Çilek ve kayısı gibi meyvelerden yapılan maskeler istenmeyen çillerden kurtulmaya yardımcı olabilir. Laktik asit de pigmentasyonu tedavi edebilir. Mucizevi aloe vera'nın yapamayacağı bir şey var mı? Cildi nemlendirir, elastikiyetini artırabilir, akne tedavisi ve cilt tahrişini azaltabilir. Araştırmalar, çillerle de başa çıkmanıza yardımcı olabileceğini söylüyor. Aloe vera da bulunan aloesin diye bilinen bir bileşik, tirozinaz enziminin aktivitesini inhibe ederek melanin üretimini geciktirebilir.Bu ilacı denemek için, bir aloe yaprağını açın, jelini alın ve çillerinize uygulayın. Ayrıca aloe verayı eşit miktarda limon suyu ile karıştırarak cildinize uygulayabilirsiniz.Meyan kökü hiperpigmentasyonla uğraşmak için kullanılan bir diğer yaygın çözümdür.

Papaya suyu çillerden kurtulmak için etkili bir ilaçtır. Papaya, çilleri hafifletmeye yardımcı olabilecek bir çeşit enzim olan papain içerir. Papaya A vitamini ve C vitamini ile yüklüdür. Aynı zamanda güçlü bir antioksidandır ve bu nedenle yaşlanmanın etkisini geciktirebilir. Papaya, gözünüzü tazeleyebilir, kolesterolü düşürür, sindirimi artırır, diyabetlere yardımcı olur ve vücudunuzun genel bağışıklığını güçlendirir. Hemen hemen tüm diğer cilt bakım ürünleri papaya içerir, ancak diğer kimyasal bileşenlerle karıştırıldığında meyvenin gerçek avantajları kaybolur. Çileklerden , salatalıklardan veya kayısılardan yapılan meyve maskeleri , çillerden kurtulmak için düzenli olarak kullanılabilir. Soğan , ölü cildi eksfoliye etme özelliklerine sahip olan kükürt içeriği nedeniyle çil ve kahverengi lekeleri çıkarmak için de kullanılabilir.


Badem yağı, yüzünüzün hassas cildi için çok güvenli ve yararlı olan bademlerden yapılan doğal bir yağdır. Düzenli olarak badem yağı uygularsanız, cilt problemlerinden müzdarip olmazsınız.Kivideki antioksidanlar cildi korurken, çileklerde bulunan enzimler ve C vitamini çilleri hafifletmek için doğal eksfolyant görevi görür . Kivi ve çileği püre haline getirin cildinize uygulayın. Cildinizdeki aydınlığa şaşıracaksınız. Argan yağında bulunan yağ asitleri, E vitamini ve karotenoidler çillerden kurtularak cildi güneşten korurlar . Avokado yağı zengin bir cilt bakım maddesidir. Güneşe aşırı maruz kalmanın neden olduğu lekeleri azaltmaya yardımcı olabilecek A, D ve E vitaminleri gibi antioksidanlar içerir. Kuşburnu yağı, gençleştirici esansiyel bir yağdır. Cildin üzerindeki hiperpigmente alanları hafifletir ve cilt tonunu çıkarır. Jojoba yağı cildi nemlendirir ve cildin pH dengesini geri getirir. Antioksidanlar ve şifa bileşikleri içerdiği için yaşlılık lekeleri ve çiller gibi hiperpigmente noktaları azaltır
 
Ben çilli bayanları çok seviyorum. Ergenlik dönemimde çillerimin olmasını çok isterdim. Oldum olası çilli bayanlar bana çok şirin görünmüştür. Benim gibi çilleri sevenlerde var sevmeyenlerde. Çillere sahip olan bayanlar genelde bunlardan kurtulmak istiyor. Yine bir yerde okumuştum. Çiller limon suyuyla geçiyormuş. Düzenli olarak çillerin üzerine her gün limon suyu uygulamak çilleri ortadan kaldırıyormuş. Makalede çilleri ortadan kaldırmak için uygulanması gereken yöntemleri belirtmişsiniz. Ama ben yinede çilli bayanlara sesleniyorum. Çillerinize dokunmayın çünkü böyle hem çok güzel hemde çok sempatiksiniz..:cool:
 
Geri
Üst