Evde çıtır çıtır patates kızartması nasıl yapılır?

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Evde çıtır çıtır patates kızartması nasıl yapılır?
Patates mutfakların vazgeçilmezi olarak yer alır. Hemen hemen her yaştan kişinin severek yediği patates ile yapılan birçok çeşit vardır.

Patatesli mezeler, salatalar, patates yemekleri, patatesli börekler ve hatta patatesli mantı gibi çeşitleri sayabiliriz.

Tabi bunların yanın da birçok çeşit daha var ama bana göre küçük büyük herkesin yok diyemiyeceği birde çıtır patates kızantması bulunuyor. Çıtır çıtır patates kızartmasını genellikle restaurantlar da ve fast food yerlerin de yeriz. Nasıl da lezzetli oluyor değil mi?

citir-citir-patatesler-icin-pratik-oneriler-9323582_8136_o.jpg


Çıtır çıtır patates kızartmasını evde kendiniz yapmaya ne dersiniz? Özellikle çocukların yok diyemiyeceği bu güzel tarif özellikle et ve tavuk yemeklerinin yanına çok güzel gidiyor ve yemekleri tamamlıyor.

Patates kızartmasını yapmakta ne varmış diyenleri duyar gibiyim ama birazdan sizler için paylaşacağım püf noktaları ile yaptığınız patates kızartması her zaman yaptığınızdan çok daha lezzetli ve çıtır çıtır olacak.

Çıtır çıtır patates nasıl yapılır?

Öncelikle öyle patates seçmelisiniz ki hem sarı renkte hem sert olmalı..Soyduğunuz patatesleri bir saat kadar soğuk suda bekletin bu sayede hem patateslerin kararmasını önleyecek hemde patatesin nişastasının çıkmasını sağlamış olacaksınız. Bu yöntemle patatesler kızarırken birbirine yapışmamış da olacak.

Patatesleri beklettiğiniz suyun içine bir iki damla sirke eklerseniz bu sayede patatesler çıtır çıtır kızaracaktır.

Çıtır patatesler için bir farklı yöntem de şöyle; soda ve tuzu bir kapta karıştırın ve patatesleri bu karışım da bekletin. Ne kadar bekletelim diye sorarsanız 30 dakika yeterli olacaktır. Daha sonra iyice kuruttuğunuz patatesleri bir güzel kızartın;)
 
aa ne kadar kolaymış hemen denicem bende çok severim şu hazır çıtır patatesleri ama çok az veriyorlar evde yapınca en azından doya doya yerim çok teşekkürler:)))
 
bende denemek istiyorum hazır fast food gıdaların yanında bu çıtır patatesleri çok seviyorum kesinlikle denemeyi düşünüyorum inş aynısı olur lezzet de aynı olursa sanırım sürekli yaparım çünkü bu çıtır patateslerin bağımlısıyım hele ketçapla falan çok lezzetli oluyor
 
Aynen soyulmuş dilimlenmiş patatesleri suda bekletmek nişastayı alır.Böylece patatesler kızartılınca hamur gibi olmaz. Ben biraz yağıda bol tutuyorum .Yağ bol oldumu patatesler hem çabuk hemde eşit kızarıyor.
 
Geri
Üst