Evde doğal yöntemlerle aknelerden kurtulun

Uzman SühaN

Administrator
Evde doğal yöntemlerle aknelerden kurtulun
İri akneler çok fazla dikkat çektiği için temizlenmesi gereken ve en azından kurumasını bekleyecek kadar zamanı olmayanlar için akneyi söndürmenin en iyi yoludur. Fakat bunu tırnakla keserek veya parmaklar ile ezerek yapmamak gerekiyor. Çünkü tırnakla bir akneyi patlatmak ve sonrasında temizlemek akne sönse bile ciltte oyuklara veya yeni sivilce oluşumuna neden olmakla birlikte iz bırakacaktır. Bu durumu önlemek ve akneyi sorunsuzca temizlemek için sizlere birkaç önerimiz ve tavsiyemiz var.

Cilt eğer mümkünse bir cilt temizleyici fırça ile cildinizi iyice temizleyin. Bu zaten yeni ve büyük sivilcelerin çıkmasını büyük ölçüde engelleyecektir. Ama buna rağmen hala çok büyük ve iltihaplı sivilceleriniz varsa bir adet çok ince uçlu bir tolu iğneyi alkol ile temizledikten sonra elinize bir tane kuru peçete alarak ayna karşısında dikkatlice yalnızca iltihabı akıtacak kadar yani deriye batıp canınızı acıtmayarak yapın bu eşlemi. Ardından peçete ile silin. Son olarak da hafifçe iki işaret parmağınızla yanlardan ve üstten hafif hafif basarak içini boşaltarak peçete ile alın.


aa.jpg







İşlem bu hali ile bitti. Şimdi sivilcenin yerinde yeniden iltihaplanma olmasın diye bir tonikleme işlemine ihtiyacınız olacak. Bunu yapmanızın bir diğer sebebi ise sivilceyi açarken etrafa dağılmış yeni bir sivilce oluşumuna sebep olan iltihapları temizlemek. Bu işlem için en uygun olan tonik saf gül suyudur. Hem alkol içermez bu yüzden yakıp yara yapmaz hem de %100 doğal olması sebebi ile de cilde bakım yapar.
Akne tıkalı gözenekler (siyah ve beyaz noktacıklar), kırmızı kabarcıklar, iltihaplı kabarıklıklar ve derinin derin tabakalarında kistlerle seyreden bir hastalıktır. Hastalık genellikle yüzde, boyunda, göğüste, sırtta, omuzlarda ve hatta kolların üst bölgesinde görülebilir. Ergenlik döneminde bir çok kişide sivilce vardır. Bununla birlikte 20'li yaşlara kadar, hatta kırk yaşına kadar sivilce görülebilir. Akne birkaç yıl içinde tedavi edilmeden geriler, fakat bu süreçte tedavisiz kalmaya gerek yoktur. Ayrıca tedavi edilmeyen sivilce iz bırakabilir.
Akne yaşamı tehdit eden bir hastalık olmadığı halde, hastayı psikolojik açıdan negatif etkiler. Ayrıca sivilceler ciddi ve kalıcı izler bırakabilir.Yağ bezleri folikül dediğimiz saçı da içeren bir kanalda bulunur. Yağ bezleri sebum denen yağlı bir maddeyi salgılarlar, bu madde kanal boyunca ilerleyerek deri yüzeyindeki gözeneklerden atılır. Yağ bezi kanalının deriye açıldıkları yere por denilir. Kanaldan salgılanan yağ ve yine kanaldan atılan ölü deri hücreler ile birleşerek deri gözeneklerini tıkar. Böylece bu kanalda rahatlıkla bakteri ürer. Bu bakterilerin ürettiği kimyasal maddeler yağ bezinde iltihabi reaksiyonu uyarır ve böylelikle kanalın duvarı çatlar. Sebum, bakteri ve ölü hücrelerin deri içinde dağılımı kızarıklık, şişme ve iltihabi reaksiyona neden olur.

Temizleme

Derideki siyah noktalar yağ foliküllerinin deriye açıldıkları yerde yağ ve ölü hücrelerin oluşturduğu tıkaçlar sonucunda gelişir ve siyah noktaların kirle alakası yoktur. Normal bir cilt bakımı için cildin iki kere sabunla yıkanması gerekir. Akne kirden kaynaklanmaz. Cildi çok sık ve şiddetli yıkamak aknenin kötüleşmesine neden olur.
 
Geri
Üst