Evde Elma Sirkesi Nasıl Yapılır?

TİTAN

*Melekler Mekanı*
Evde Elma Sirkesi Nasıl Yapılır?
Bu sayfa; Evde Elma Sirkesi Nasıl Yapılır konusu hakkında bilgiler vermektedir.


Sevgili melekler, sağlığa son derece faydalı olan elma sirkesini evde yapmanız mümkün. Kilo vermeye de yardımcı olan elma sirkesi, aynı zamanda güzelliğiniz için de birebir. 2 ay gibi kısa bir sürede sahip olacağınız elma sirkesi yapımı da hayli kolay. İşte tarifi..



elma_sirkesi-11f.jpg



Elma sirkemizi cam kavanozda yapalım. İçine klorsuz su koyalım. Suyu gerekirse, eğer çeşme suyu ise bir gün önceden kaynatıp soğutalım. Elma sirkemizi haftada 1 kere karıştıralım.


Elma sirkesi tatlı elmadan yapılır. İçine bal ya da şeker ve nohut koyulur.


Malzemeler:

5 adet büyükçe yeşil tatlı elma
2 adet kesme şeker
8- 10 adet nohut
2 dilim bayat ekmek içi
1 çay kaşığının ucuyla kaya veya deniz tuzu
3 buçuk litre içme suyu

Yapılışı:

Sirkenin yapımından bir gün önce su kaynatılır ve soğutulur.

Çok derin olarak soyulmuş elma kabukları, bayat ekmek içleri, şeker ve nohut büyükçe bir kavanoza (suyun da girebileceği büyüklükte) konur. Üzerine bir gün önce kaynatılmış ve soğutulmuş olan su eklenir. Tuzu ilave edilir. Kavanozun ağzı çok sıkı bir şekilde kapatılır. Karanlık, kuytu bir yerde yirmi beş gün bekletilir.

Bu sürenin sonunda tel süzgeç üzerine bir kağıt peçete konur ve sirke büyükçe bir tencereye süzülür. Bu aşamada, tadı sirkeye benzemeyecektir ve kokusu da pek hoş olmayacaktır. Bu sizi şüpheye düşürmesin.

Kavanoz temizlenir. Süzülmüş olan su tekrar kavanoza boşaltılır. İçine iki kaşık üzüm sirkesi konur. Kavanozun ağzı tekrar sıkıca kapatılır. En az bir ay yine karanlık, kuytu bir yerde bekletilir. Sirke ne kadar uzun süre beklerse o kadar lezzetli olacaktır. Daha sonra varsa koyu renkli cam şişelere boşaltılıp kullanıma hazır hale gelir.
 
Geri
Üst