Evde eskimiş mobilyalarımı nasıl boyayabilirim?

C

cennetimsinn

Forum Okuru
Evde eskimiş mobilyalarımı nasıl boyayabilirim?

Mobilya boyama evde melek kadınlar kulubü evde mobilya boyama malzemeleri forum'da.​

Merhabalar arkadaşlarım benim evimde yatak odamda eskimiş mobilyalarım var boyayıp yeni şekilde kullanabilir miyim? Nette yapıyorlar ilkinden çok benzersiz de oluyor doğrusu. Ben de atmak yerine mobilyalarımı evde boyayıp yeni gibi kullanmak istiyorum. Dekoratif şekilde nasıl boyayabilirim malzemeleri nelerdir bu işi yapmam için. Aslında eşim de ben de bu tür işleri seviyoruz. Mobilya boyama evde nasıl yapabiliriz malzemelerini sıralayabilir misiniz?
 
Merhaba
Evde eskiyen mobilyalar modası son zamanlarda sıkça gördüğümüz bir durum oldu. Mobilyalarınız eskidiği zaman aşınan yüzeyler ya da boyası dökülmüş artık kötü görünen mobilyalar için boyama işleminden sonra harika bir görünüme kavuşan mobilyalarınızı yepyeni bir şekilde kullanabilirsiniz. Evde mobilya boyama işleminde önemli bir püf noktası vermek istiyorum ki mobilyalarınızın üzeri cilalı ise üzerine direkt olarak boya uygulamayın uyguladığınız taktirde boyası tutmayabilir çatlaklar oluşabilir. Öncelikle eski mobilyanızın yüzeyini zımparalayarak pürüzsüz hale getirmelisiniz. İlk aşamada ihtiyacınız olacak malzemeler zımpara 220 numara tercih edebilirsiniz. Astar boya, fırça küçük büyük boy, cila, vernik.

''Evde mobilya boyama nasıl yapılır''​

  • İlk aşama ince bir zımpara ile mobilyanızı pürüzsüz hale getirin
  • Tamamen temiz olduğundan emin olduğunuzda astar boya çekin bu boyanın daha iyi tutmasını sağlar
  • Astar boya kuruduktan sonra asıl boyama işlemi yapılır tercih ettiğiniz renge göre yavaşça fırça yardımı ile boyanır (su bazlı boyalar tercih edilebilir)
  • Son aşama ise boya kuruduktan sonra vernikleme yapılır. Sıvı vernik ya da sprey cila tercih edebilirsiniz. Bu işlem boyanın kalıcılığını sağlar ve daha güzel bir görünüm sağlar.
Evde mobilya boyamanın aşamaları vardır sıralamaya uygun şekilde yaparsanız güzel sonuçlar ortaya çıkabilir. Dilerseniz aşağıdaki linkten de ''evde mobilya nasıl boyanır'' yazımızı inceleyebilirsiniz. Görseller de mevcuttur.

 
Geri
Üst