Evde Gümüş Parlatma İşlemi Nasıl Yapılır?

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Evde Gümüş Parlatma İşlemi Nasıl Yapılır?
bu konu gümüş parlatma yöntemleri hakkında bilgilere yer vermektedir.

Gümüş takılara ve aksesuarlara oldukça düşkün biri olabilirsiniz. Gümüşleriniz belli bir süreden sonra eski parlaklığını yitererek mat ve daha koyu bir renge bürünür. Gümüşlerinizin eskisi gibi parlak hale dönüşmesini istiyorsanız sizlere gümüş parlatma yöntemlerinden birkaçını sunuyorum. Bu yöntemleri uyguladığınız da gümüşlerinizin eskisi gibi parlak bir hale geldiğini sizde görünce inanamıyacaksınız:)

gumus parlatma-8b.jpg


Gümüşlerinizi parlatmak için birçok farklı yol vardır. Bunların birkaç tanesinden bahsedebiliriz. Örneğin gümüş cilası kullanabilirsiniz. Cilayı fazla sürmeden dairesel hareketlerle uygulayın. Bunu yaparken küçük yumuşak bir havlu ya da pamuklu kumaş kullanın. Her yere cilayı sürüp ovaladıktan sonra son olarak temiz bir havlu veya pamuklu bir kumaş ile son parlatmayı sadece bez ile cilasız yapın.

Ya da diş macunu kullanabilirsiniz. Biraz diş macununu parmaklarınızın arasında ezerek parlatmak istediğiniz gümüşünüzün üzerini ovalamak suretiyle eski haline getirebilirsiniz. Bu işlem sonunda iyi bir durulama gerekmektedir bol suyun altında bi süre bekletip kurulayınız.

Gümüşlerinizdeki lekelrden kurtulmak için de şunu uygulayabilirsiniz; Bir kabın içine kaynar su doldurun. İkişer yemek kaşığı tuz ve kabartma tozunu bir kasede karıştırın. Bu karışımı kaynar suyunuzun içine ekleyin. Bir parça alüminyum folyo kesin ve lavabonun dibine bırakın. Gümüşlerinizi bu suyun içine daldırın. İnatçı lekelerde gümüşleri 5 dakika kadar suda bekletin. Sudan çıkardıktan sonra iyice kurulayın.
 
Arkadaşlar bunlar hep hikaye. Alin cif kremi bir bezle kararmış gümüşü ovalayın bembeyaz oluyor. Bunları denedim olmadı ama cif kremle gayet de başarılı oldu. Teşekkürler.
 
tuz ve kabartma tozunu biliyordum ama diş macununu ilk defa duydum. Diş macunlarının içindeki beyazlatıcı kimyasallar gümüşe bile etki ediyosa dişlerimize neler yapar acaba?
 
karbonat yazacağınız yere kabartma tozu yazmışsınız sanırım.bu arada diş macununu deneyeceğim
 
Cezvenin içine tursil koyup kaynayıncaya kadar bekletin mükemmel sonuç elde edeceksiniz ben yaptım ve çok memnun oldum..
 
Arkadaşlar ben şuan denedim yüzüğüm kararmıştı Cif kremle ovaladim ve ilk günkü gibi parlak oldu ve aşırı bu sekilde kır çıktı yüzük ten mutlaka deneyin.. durulamayı unutmayın
 
Peki arkadaşlar illa gümüşmü olması lazım
mesela orta sehpaların üzerine koydugumuz kayik gümüslükler ve buna benzer vitrinlere kinan diğer gümüşlüklere uygulasak olurmu.
lütfen cevap
 
Peki arkadaşlar illa gümüşmü olması lazım
mesela orta sehpaların üzerine koydugumuz kayik gümüslükler ve buna benzer vitrinlere kinan diğer gümüşlüklere uygulasak olurmu.
lütfen cevap
 
Geri
Üst