Evde kendi deterjanını yapmanın tarifi

Z

Zeliş>>>>

Forum Okuru
Evde kendi deterjanını yapmanın tarifi
Evde kendi deterjanını yapmanın tarifi püf noktaları burada

Merhaba

Çamaşır deterjanlarının ve evde kullandığımız kimyasal temizleyicilerin zararları ile ilgili bir sürü yazı okudum çevremde de organik deterjan kullananlar var ama biraz pahalı gibi ben evde kendi deterjanı mı yapmak istiyorum evde deterjan nasıl yapabilirim doğal malzemelerden ev de deterjan yapıldığını duydum ama bunların miktarları vesaire nelerden yapıldığını neleri bir araya getireceğim mi bilmiyorum bu konuda yardımcı olur musunuz
 
Merhaba

Aslında birçok hastalığın sebebi yediğimiz içtiğimiz ve kullandığımız kimyasallardan kaynaklandığını biliyoruz ama maalesef bunları kullanmaktan da vazgeçemiyoruz doğal ve organik malzemeler kullanmak en güzeli daha sağlıklı Daha zinde daha kaliteli bir yaşam sürmek istiyorsak mutlaka bunlara dikkat etmek gerekir Benim de çevremde bir sürü insan artık doğal ve organik şeyler kullanıyorlar organik çamaşır deterjanları organik doğal temizleyiciler kullanıyorlar. Tabii dediğin gibi bunlar biraz pahalı bunların yerine bizde evde kendimiz kendi deterjanı mızı yapabiliriz .
İlave alacağımız çok fazla bir malzeme yok .Birçok malzeme evde bulunan malzemeler zaten evde deterjan yapmak için ilaveten boraks almamız gerekiyor.

Deterjan yapmak için 1-2 kalıp yıkama sabunu 2 fincan Boraks İki fincan sodyum bikarbonat limon ya da lavanta yağı ve su hepsi bu kadar.

Önce sabunları rendeliyoruz rendelediğimiz sabunu 1 litre suyun içerisine koyup kaynatıyoruz tahta kaşıkla karıştırıyoruz . Belli bir kıvama gelip kaynadıktan sonra ayrı bir kapta 2 fincan boraksla İki fincan sodyum bikarbonat ı karıştırıyoruz . Kokulandırmak için lavanta yağı ya da limon yağı koyuyoruz daha sonra suda erittiğimiz sabunu bu karışımın içerisine döküp iyice kaynatıyoruz .

Bu yaptığımız deterjanı boş bir deterjan kabında ya da bir şişede muhafaza edebilirsiniz her kullanmadan önce de karıştırmalıyız daha iyi olacaktır
 
Geri
Üst