M
Misafir
Forum Okuru
Evde nasıl ekmek yapılır buyrun öğrenelim melekler
Evde nasıl ekmek yapılır
Ev Yapımı Ekmek
Pazar kahvaltı sofralarınıza lezzet katacak ya da Ramazan Ayı'nda sahur sofraları için ideal ve o mis kokusuyla enfes olacak ev yapımı ekmek yapılışı hakkında bu yazımızda bilgi ediniyoruz Melek'ler. Sizlerde evde ekmek nasıl yapılır diyenlerdenseniz buyrun evde ekmek tarifi sizlerin olsun🙂
Evde ekmek yapmak istiyorsanız ihtiyacınız olan malzemeler:
3 su bardağı un
1 + dörtte bir su bardağı ılık su
Yarım çay kaşığı toz instant maya
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı
Unu eledikten sonra geniş bir kaba koyun. Unun üzerine maya ve tuzu serpin. Azar azar suyu ilave ederek tahta bir kaşıkla iyice karıştırın ve kaşığa yapışan ama çok sulu olmayan bir karışım elde edin.
Kabı streçleyerek mutfak tezgahında 12-20 saat bekletin. Ertesi gün ekmek tahtanızı unlayarak hamuru düzgün bir daire haline getirin. Unlanmış bir mutfak bezine sararak yüksek ve dar bir kasede 1 veya 2 saat bekletin. Pişirmenize yarım saat kala fırına girebilen bir tencerenizi 235 C fırında kapağı kapalı olarak bekletin. Tencerenin fırına girebilen, plastik kenarları olmayan bir tencere olmasına dikkat edin. Tencere ısınınca fırından çıkartın. Hamurunuzun düzgün kısmı alta gelecek şekilde tencereye alın. Kapağı kapalı olarak 235 C fırında yarım saat, ardından kapağı açık olarak 15 veya 20 dakika pişirin. İyice soğuduktan sonra ekmeği kesin.
Afiyet olsun
Ev Yapımı Ekmek
Pazar kahvaltı sofralarınıza lezzet katacak ya da Ramazan Ayı'nda sahur sofraları için ideal ve o mis kokusuyla enfes olacak ev yapımı ekmek yapılışı hakkında bu yazımızda bilgi ediniyoruz Melek'ler. Sizlerde evde ekmek nasıl yapılır diyenlerdenseniz buyrun evde ekmek tarifi sizlerin olsun🙂

Evde ekmek yapmak istiyorsanız ihtiyacınız olan malzemeler:
3 su bardağı un
1 + dörtte bir su bardağı ılık su
Yarım çay kaşığı toz instant maya
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı
Unu eledikten sonra geniş bir kaba koyun. Unun üzerine maya ve tuzu serpin. Azar azar suyu ilave ederek tahta bir kaşıkla iyice karıştırın ve kaşığa yapışan ama çok sulu olmayan bir karışım elde edin.
Kabı streçleyerek mutfak tezgahında 12-20 saat bekletin. Ertesi gün ekmek tahtanızı unlayarak hamuru düzgün bir daire haline getirin. Unlanmış bir mutfak bezine sararak yüksek ve dar bir kasede 1 veya 2 saat bekletin. Pişirmenize yarım saat kala fırına girebilen bir tencerenizi 235 C fırında kapağı kapalı olarak bekletin. Tencerenin fırına girebilen, plastik kenarları olmayan bir tencere olmasına dikkat edin. Tencere ısınınca fırından çıkartın. Hamurunuzun düzgün kısmı alta gelecek şekilde tencereye alın. Kapağı kapalı olarak 235 C fırında yarım saat, ardından kapağı açık olarak 15 veya 20 dakika pişirin. İyice soğuduktan sonra ekmeği kesin.
Afiyet olsun