Evde Pratik Dalgalı Saç Yapıyoruz;)

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Evde Pratik Dalgalı Saç Yapıyoruz;)
bu konu evde pratik saç dalgası nasıl yapılır bilgilerini içermektedir.

Dalgalı saçlara sahip olmak için kuaförlere kadar gidip zamandan ve paranızdan olmanıza gerek kalmadan doğal dalgalı saç modelinizi evdede uygulayabilirsiniz.

Evde pratik saç dalgası yapmak için yapmanız gerekenler ve malzemeler ise şöyle;

havali_saclar-18d.jpg


Gece uyumadan önce saçlarınızı yıkayıp hafif nemli kalacak şekilde kurutun. Gazete kâğıtlarını orta genişlikte şeritler şekilde kesin. Saçlarınızı tutamlara ayırıp her bir tutamı gazete kağıdıyla bukle olacak şekilde sarın. Saçınıza bir bone ya da fular sararak uyuyun.

Sabah uyandığınızda saçlarınıza sprey sıkıp saç kurutma makinesini yaklaşık 2 dakika saçlarınıza tutun. Saçlarınız soğuduktan sonra her bir gazete kağıdı açın. Dalgalı saçlara kavuşmanın keyfini yaşayın.Dalgalı saçlarınızı isterseniz toplayabilir isterseniz açık bırakabilirsiniz. Sezonun trendi ilgi çekici saç aksesuarlarını kullanarak saçlarınızı şekillendirebilirsiniz.

Evde Pratik Dalgalı Saç Yapılışı:

Saçlarınıza şekil vermekten önce saç tipinize uygun olarak kullandığınız bir şampuan ile saçlarınızı yıkamalı ve sonrasında bir havlu aracılığı ile kurulamalısınız. Saçlarınızı yıkarken ne çok sıcak, ne de çok soğuk suyu tercih edin. Ilık su ile saçı yıkamak saçlarınızın gücünü artıracak ve çok daha güzel görünmesini sağlayacaktır.

Saçınızı bir havlu yardımı ile ya da saç kurutma makinası ile kuruturken hafif nemli kalmasına özen göstermelisiniz. Hafif nemli saçlarınızın diplerinden başlayarak saç ucunuza kadar bolca köpük sürün.

Saçınızı iki ayrı tutama ayırmalı ve sonrasında şakaklarınızdan başlayarak ensenize kadar her bir tutamı sarmalısınız. Her tutamı sarmayı tamamladığınızda lastik toka yardımıyla saçlarınızı sabitleyebilirsiniz.

Yarım saat gibi bir süre sonra saçlarınızı açmaya başlayabilirsiniz. Saçlarınızın doğal görünmesi için ellerinizi kullanarak parmaklarınızı saçlarınızın arasında dolaştırmak üzere daha düzgün bir görünüm kazandırabilirsiniz saçlarınıza…

Eğer saçlarınızın daha uzun süreli dalgalı kalmasını istiyorsanız, saç spreyi kullanabilir ve saçlarınızın çok uzun saatler boyunca dalgalı kalmasını sağlayabilirsiniz…
 
Geri
Üst