Evde pratik ramazan pidesi yapılışı

Uzman SühaN

Uzman SühaN

Administrator
Yönetici
Evde pratik ramazan pidesi yapılışı
Ramazan ayının olmazsa olmazıdır pide.Gerek sahur da gerekse iftar da severek tüketilen pidenin lezzeti gerçekten bir başka oluyor.Ramazana sayılı günler kala pide fiyatları nın geçen yılla aynı olacağı açıklandı.Geçen yıl 2 tl olan pide bu yılda 2 tl olucak lakin gramajı azalacakmış.Bunun nedeni un ve diğer mamullerin pahallı olması.Ramazan pidesini daha uygun fiyat ve gramajda
Ramazan ayının olmazsa olmazıdır pide.Gerek sahur da gerekse iftar da severek tüketilen pidenin lezzeti gerçekten bir başka oluyor.Ramazana sayılı günler kala pide fiyatları nın geçen yılla aynı olacağı açıklandı.Geçen yıl 2 tl olan pide bu yılda 2 tl olucak lakin gramajı azalacakmış.Bunun nedeni un ve diğer mamullerin pahallı olması.Ramazan pidesini daha uygun fiyat ve gramajda evde yapmak mümkün.Yazımızın devamın da ramazan pidesinin yapılışını bulabilirsiniz öncesi Evde Ramazan Pidesi Yapılışı adlı farklı tarif içerikli konumuzu inceleyebilirsiniz.


Müslümanların rahmet ve bereket ayı ramazan için sadece bir kaç gün kaldı.06 Haziran 2016 pazartesi Ramazanın başlangıcı ve Allah nasip ederse 5 haziranda ilk sahurumuzu yapıcaz.Onbir ayın sultanı olan ramazan ayının tüm müslümanlara hayırlı olmasını dileriz.Ramazan sofralarının baş tacı pideler.Buram buram kokusuyla iştahları cezbeden bu lezzet,kaşarlı,zeytinli,sade,yumurtalı,kavurmalı,salamlı,sucuklu üretilmektedir.Her damak zevkine uygun lezzeti fırınlardan temin edebiliyoruz.Fakat fiyatları ve gramajları düşük olduğunun dan kalabalık aileler için ,sürekli sofrada bulundurmak mümkün değil.Bu yüzden bizde evde kolaylıkla yapabileceğiniz ramazan pidesinin tarifini sizler için paylaşmayı uygun bulduk.Sizde fırın vitrinlerini süsleyen pide çeşitlerini evde kendiniz de yapabilirsiniz.Tarifimiz yine oktay usta dan .Hadi bakalım kolay gelsin hanımlar.




maxresdefault.jpg






Evde Yumurtalı Ramazan Pidesi

5 su b. un
yarım pk. yaş maya
1 su b. süt
1 çorba k. tereyağı
1 çorba k. toz şeker
1 tatlı k. tuz
aldığı kadar su

ÜZERİ İÇİN:
1 yumurta
çörekotu
susam


HAZIRLANIŞI:

Mayayı karıştırma kabına koyarak sütü üzerine döküyoruz. Mayayı eritiyoruz. Üzerine tereyağını, şekeri ve tuzu döküp karıştırıyoruz. Üzerine unu döküyoruz ve yavaş yavaş yoğurmaya başlıyoruz. Azar azar ılık su ilave ediyoruz. Hamurumuz kulak memesi kıvamından biraz daha yumuşak kıvamda olmalı.

Yoğurduğumuz hamuru mayalanmaya bırakıyoruz. Mayalandıktan sonra tezgaha kepeği serpiyoruz. Hamuru yuvarlayıp kepeğin üzerine yerleştiriyoruz. Elimizle bastırıp açtıktan sonra tepsiye alıyoruz.

Yumurtayı çırpıp pidenin üzerine döküyoruz. Ellerimizle ve parmaklarımızla pide üzerindeki şekli veriyoruz. Üzerine çörekotu ve susam serpiyoruz. Tepside mayalanmaya bırakıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.

evde yapmak mümkün.Yazımızın devamın da ramazan pidesinin yapılışını bulabilirsiniz öncesi Evde Ramazan Pidesi Yapılışı adlı farklı tarif içerikli konumuzu inceleyebilirsiniz.


Müslümanların rahmet ve bereket ayı ramazan için sadece bir kaç gün kaldı.06 Haziran 2016 pazartesi Ramazanın başlangıcı ve Allah nasip ederse 5 haziranda ilk sahurumuzu yapıcaz.Onbir ayın sultanı olan ramazan ayının tüm müslümanlara hayırlı olmasını dileriz.Ramazan sofralarının baş tacı pideler.Buram buram kokusuyla iştahları cezbeden bu lezzet,kaşarlı,zeytinli,sade,yumurtalı,kavurmalı,salamlı,sucuklu üretilmektedir.Her damak zevkine uygun lezzeti fırınlardan temin edebiliyoruz.Fakat fiyatları ve gramajları düşük olduğunun dan kalabalık aileler için ,sürekli sofrada bulundurmak mümkün değil.Bu yüzden bizde evde kolaylıkla yapabileceğiniz ramazan pidesinin tarifini sizler için paylaşmayı uygun bulduk.Sizde fırın vitrinlerini süsleyen pide çeşitlerini evde kendiniz de yapabilirsiniz.Tarifimiz yine oktay usta dan .Hadi bakalım kolay gelsin hanımlar.

Evde Yumurtalı Ramazan Pidesi

5 su b. un
yarım pk. yaş maya
1 su b. süt
1 çorba k. tereyağı
1 çorba k. toz şeker
1 tatlı k. tuz
aldığı kadar su

ÜZERİ İÇİN:
1 yumurta
çörekotu
susam


HAZIRLANIŞI:

Mayayı karıştırma kabına koyarak sütü üzerine döküyoruz. Mayayı eritiyoruz. Üzerine tereyağını, şekeri ve tuzu döküp karıştırıyoruz. Üzerine unu döküyoruz ve yavaş yavaş yoğurmaya başlıyoruz. Azar azar ılık su ilave ediyoruz. Hamurumuz kulak memesi kıvamından biraz daha yumuşak kıvamda olmalı.

Yoğurduğumuz hamuru mayalanmaya bırakıyoruz. Mayalandıktan sonra tezgaha kepeği serpiyoruz. Hamuru yuvarlayıp kepeğin üzerine yerleştiriyoruz. Elimizle bastırıp açtıktan sonra tepsiye alıyoruz.

Yumurtayı çırpıp pidenin üzerine döküyoruz. Ellerimizle ve parmaklarımızla pide üzerindeki şekli veriyoruz. Üzerine çörekotu ve susam serpiyoruz. Tepside mayalanmaya bırakıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
 
Üst