Evde Pulbiber Yapılışı Tarifi

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Evde Pulbiber Yapılışı Tarifi
evde pulbiber nasıl yapılır, evde pulbiber tarifi, pulbiber nasıl yapılır, pulbiber nasıl hazırlanır
Millet olarak acıyı ve baharatı oldukça çok seven ve hemen hemen tüm yemeklerden, salatalara, çorbalardan tatlı ve kurabiyelere kadar birçok tarifte baharatları kullanırız.
Kış hazırlıkları içine kendi pulbiberinizi kendiniz yaparak dahil edebilirsiniz.
Acı ve tatlı pulbiberin malzemeleri ve pratik bir şekilde hazırlama tarifini sizler için paylaşıyoruz.
tohumsuz pbiber.jpg

Malzemeler

Acı pulbiber için: İstediğiniz kadar süs biberi (tercihen kırmızı olanları)
Tatlı pulbiber için: Etli kırmızı biberler
Yağ ve tuz

Pul Biber nasıl Yapılır?

Tatlı pulbiber yapacaksanız kırmızı salçalık biberlerin tohumlarını ayıklayın. Bol güneş alan bir yere bir bez üzerine serip kurutun.
Acı pulbiber için bulabilirseniz kırmızı olanlarını bulamazsanız yeşil arnavut biberlerinden alıp sap kısımlarını çıkarın. (Sebze ve meyvelerin yenilebilir her yerinin yenmesi taraftarıyım. Hiç bir şey boşa yaratılmamış. Biber tohumlarının da ağrı kesici özelliği varmış. Bu yüzden ben biberlerin tohumlarını ayıklamıyorum.)

Uçlarına bıçakla çizik atın hava alarak çabuk kurumasını sağlayın. Yine aynı şekilde güneşe serin.
Güneşte kupkuru olan biberleri mutfak robotuna atıp çekin.
Pul bibere her yerine nüfuz edecek şekilde zeytinyağı ve biraz tuz ekleyip karıştırın. (Bunu güvelenmemesi için yapıyoruz.)
Ağzı kapalı kavanozlarda saklayın.
 
Geri
Üst