Evde Tırnak Bakımı Nasıl Yapılır?

THESECRET

"Adalet olunca yiğitliğe lüzum kalmaz"
Evde Tırnak Bakımı Nasıl Yapılır?
evde tırnak bakımı nasıl yapılır,doğal yöntemlerle tırnak bakımı,tırnak bakımı nasıl yapılır görüntülü,manikür nasıl yapılır,el ve tırnak bakımı nasıl yapılır videolu,el ve tırnak bakımı hakkında bilgiler,



82450_tirnak_kirilmasi_nasil_onlenir.jpg


Tırnaklarımızın doğal bir uzama hızı vardır. Yetişkin bir kişinin tırnakları ortalama olarak haftada yarım milimetre kadar, ayda iki milimetre kadar uzar. Tırnak Bakımı Nasıl Yapılır? sorusunun cevabını verebilmek, tırnaklarımızın devamlılığını sağlamak ve yavaş uzayan tırnaklarımızı normal hıza getirmek için başvuracağımız doğal önlemlerin başında dengeli beslenmek ve doğal besinlerden faydalanmak gelmektedir. Çünkü tırnaklarımızın demir, kalsiyum, selenyum gibi doğal elementlere ihtiyacı vardır. Bunları da en iyi besinlerden temin edebilir. Harici olarakda tırnaklarımızı güçlendirmek, uzamalarını kolaylaştıracaktır. Bu nedenle zaman zaman tırnaklarımıza kür uygulayabiliriz.
TIRNAK BAKIMI KÜRÜ
Bir miktar ılık suyun içine atacağımız biraz tuz, bir tatlı kaşığı limon suyu ve sirke çok azda zeytinyağından hazırlayacağımız bir solüsyona ellerimizi koyarak bekletmek tırnaklarımızın doğal bir şekilde beslenmesini sağlayacaktır ve uzama hızını arttıracaktır. Tırnak cilasının içine ilave edeceğimiz bir kaç damla limon suyu da hem tırnaklarımızın parlaklığını arttıracak hem de uzaması için gerekli olan maddeleri kolaylıkla temin edecektir.
TIRNAK BAKIMINDA KOZMETİK ÜRÜNLER
Kozmetik ürünlerin tırnaklarımıza faydası da olabileceği gibi zararı da olabilir. Önemli olan kaliteli kozmetik ürünleri tercih etmektir. Her şeyden önce tırnaklarımıza sürdüğümüz ojeleri çıkardığımız oje çıkarıcılarda aseton ve alkol içermeyen oje çözücüleri tercih etmekte fayda vardır. Çünkü aseton özellikle tırnakları fazla kurutan en önemli faktörlerden birisidir. Kaliteli ojeler kullandığımızda tırnaklarımızı koruyucu bir etkisi olabileceğini akıldan çıkarmamakta önemlidir.
TIRNAK ETLERİ
Tırnaklarımıza manikür yaparken ya da yaptırırken tırnak etlerinin makasla kesilmesi yerine geriye doğru itilmesi tırnak köklerini koruyucu bir etki gösterecektir. Bu etlerin küçülmesi için özel bir takım kozmetik ürünlerden faydalanılabilir. Eğer tırnaklarımızda yüzeyde pürüzler varsa bunları kapatıcı, dolduruculardan faydalanmak güzel bir görünüm sağlayacaktır.
Vitamin içeren tırnak cilalarını kullanmak, dayanıksız tırnakların gücünü arttırır. Bazı tırnak sertleştiriciler yine tırnaklarımızın dayanıklılığının artmasına katkıda bulunur. Tırnak çevresini besleyen, besleyici yağları belirli aralıklarla kullanmakta ek bir önlemdir.
TIRNAK UZATIRKEN NELER DİKKAT ETMELİSİNİZ?
Kültürümüzde tırnakların uzatılması kötü karşılanmayan bir özelliktir. Fakat bu uzatmayı yaparken dikkat etmemiz gereken bazı noktalar vardır. Her şeyden önce tırnaklarımızın sağlıklı ve dengeli bir şekilde uzayabilmesi için dengeli beslenmemize dikkat etmek durumundayız. Çünkü tırnaklarımızı oluşturan keratin yapısı besinlerden aldığımız demir, kalsiyum, oligo elementler gibi birçok temel besin maddesinin varlığına ihtiyaç duyar. Bunlardan eksik beslendiğimiz taktirde tırnaklarımız sağlıklı bir şekilde uzamayacaktır.
Günlük faaliyetlerimiz sırasında tırnaklarımızı tornavida gibi açacak gibi çeşitli aletler kullanmaya kalkarsak yine tırnaklarımızın uzamasının önüne geçmiş oluruz. Tırnaklarımız bu şekilde kolaylıkla kırılabilir. Dolayısıyla tırnaklarımızı fazla zorlayıcı, sert davranışlardan kaçınmamız gerekir. Yine tırnaklarımızın aşırı sıcakta kalması, aşırı suyla temas etmesi, güneşte fazla kalmamız tırnaklarımızın dayanıklılığını bozacak ve düzgün uzamasının önüne geçecektir. Bu tür davranışlardan kaçınmalıyız.
Tırnaklarımıza günlük ve haftalık bakımlar yapmak, zaman ayırmak, düzgün bir şekilde manikürünü sağlamak tırnaklarımızın düzenli uzamasına katkıda bulunacaktır. Bunun için her zaman bir tırnak makası ve törpümüzün bulunması bizim işimize yarar. Tırnaklarımızı bu anlamda hep aynı yöne doğru kenardan ortaya doğru törpülemek onların gücünü arttırarak kolay kırılmasının önüne geçer.
Tırnaklarımızı kemirmek gibi bir takım alışkanlıklardan mutlaka kaçınmamız gerekiyor. Bu alışkanlıklar bazı stress durumlarının habercisi olmaktadır. Böyle bir durum söz konusu ise ilgili uzmanlardan yardım almak sağlık açısından hem tırnaklarımızın korunmasına katkıda bulunur hem de bizim diğer psikolojik sıkıntılarımızdan kurtulmamıza da yardımcı olur.
 
Geri
Üst