Evde Türk hamamı modelleriyle banyolarda estetik görünümler

Ayşegül AYRANCI

Daimi Üye
Evde Türk hamamı modelleriyle banyolarda estetik görünümler
Banyo dekorasyonları herkesin temizlik anlayışı, zevki ve ev dekorunda benimsediği tarza göre şekillenmektedir. Kimisi banyo dekorasyonunda kendi ev dekorasyonunun genel tarzına göre dekor anlayışına bürünerek banyosunda özel alanlar açma gayretine girer. Geniş banyosu olanlar hamam tarzı görünümlere yer açabilmektedirler. Osmanlıyı anımsatan nostaljik görünümlerdeki banyo görünümlerine benzer olan hamam tarzlarında beğeni her zaman diğerlerine göre daha fazla olabilmektedir. Lüks ev dekore etmekten hoşnutluk duyanlar için Osmanlı tarz banyoların yer alığı görünümlerden önerileri resim galerimde sizlere sunmaya çalıştım.


Siz de dönem dönem değişime ihtiyaç duyanlardansanız Osmanlı tarzı bu banyo modeli uygulamalarına bayılacağınıza garanti edebilirim. Modern görünümlü bir ev dekorunuz varsa ve etnik çizgilerle bu banyoyu zenginleştirme tercihindeyseniz bu model sizi tatmin edebilecektir. Osmanlı tarz iblikler, aksesuar seçenekleri, taslar, gümüşler bu banyo modelinde vazgeçilmez unsurlar olabilmektedir. Fayans model seçimi, zemin görünüm, banyodaki lavabo ya da ana banyo yapılan mekan görünümüyle bütünlük arz edecek şekli siz kendi seçimlerinizle şekillendirebilirsiniz. Gerek renk gerekse tarz olarak her ayrıntısıyla bütünlük sunan görünümleri karşınıza çıkaracak olan banyo dekorunda bu seneki seçiminiz neden Türk hamam modelleri olmasın? İster küçük ister büyük banyonuz olsun değişim tercihinizde Osmanlı seçecekseniz resim galerime ve size sunduğum fikirlere göz atmadan karar vermeyin.


Pek çok farklı mozaik desene rastlayabileceğiniz bu dekor uygulamalarında bakır tonlarına rastlama olasılığınız yüksektir. Bu tonu açıklı koyulu tercih ederek zeminden tavana banyonuzun her köşesinde farklı seçimlerinizle mekanı değişime uğratabilirsiniz. Şık ve loş ortam hazırlığında tercihinizi bu sefer neden Osmanlı tarzdan yana tercih etmeyeseniz ki? Hem değişiklik hem birazcık nostalji havasına yer açıcı davranma niyetindeyseniz haydi acele edin.

32466-hurrem-sultan-bathroom_1440x900.jpg
1448046922017.jpg
G.jpg
hamam_01.jpg
modern-bathroom-photos-by-interior-design-ideas.jpg
slayt30.jpg
 
Banyo dekorasyonun da en sevdiğim modellerden biri türk hamamı konseptli banyolar. Eski kültürümüzü yansıttığı gibi banyo yapmanın keyfini bu tarz banyolarla çıkarmak mümkün. Benim evimde hem Türk hamamı hemde normal banyo vardı. Her iki tasarım da bence her evde olmalı. hafta sonu Türk hamamı keyfi yapmak gibisi yok.
 
Ben de çok seviyorum türk hamamlı banyoları hem duş yeri olmalı hemde oturarak yıkanabileceğin bir türk hamamı olmalı diyenlerdenim ama birazda banyonun büyüklüğüne bağlı olduğunu düşünüyorum böyle bir dekorasyon için.. Bende düşünüyorum banyomu yenilemek istediğim de ama fikir alacam kullananlardan bazılarından duyduğum kurnanın zor temizlendiğiymiş
 
Geri
Üst