Evde Uygulayabileceğiniz Ayak Peelingi Tarifleri

Uzman SühaN

Administrator
Evde Uygulayabileceğiniz Ayak Peelingi Tarifleri
Tüm gün ağırlığımızı taşıyan, ayakkabı içinde hapsolan ve oradan oraya koşturan ayaklarımız, hiç kuşkusuz vücudumuzun en çok bakım isteyen bölgesi.

Ancak çoğu zaman yüzümüze ve vücudumuza gösterdiğimiz ilgiyi onlardan esirgiyoruz. Oysa yoğun ve yorucu geçen bir günün ardından ayaklarımıza yapacağımız kısa bir masaj, belli aralıklarla uygulayacağımız peeling ve ayak sağlığımıza göstereceğimiz özen kendimizi daha canlı ve dinlenmiş hissetmemize yardımcı olur.

Bakımsız ve sağlıksız ayaklarda ayak derisi zamanla kalınlaşır, hatta nasırlar oluşabilir. Bu tür durumlarda sadece yumuşatıcı kremler kullanmak yeterli olmaz, ayak peelingi yapmak gerekir.

Peeling, cildi ölü deriden arındırma işlemidir. Ayaklarınıza haftada bir uygulayacağınız peeling, ayaklarınıza bakım yapmanın yanı sıra derinlemesine temizlenmesini de sağlar. Gözenekleri açarak cildinizin nefes almasına yardımcı olur.

Ayak peelingini kendiniz yapacaksanız duş esnasında ya da duştan sonra yapmanız daha uygundur. Ancak düzenli pedikür yaptırıyorsanız, pedikür sırasında da peeling yaptırabilirsiniz.



4.jpg





Yaz ayları yaklaşıyor. Açık ayakkabılarınızı dolabınızın üst raflarına koymanıza ve ayaklarınızı kapalı ayakkabılara hapsetmenize gerek yok. Aşağıdaki peelinglerden birini düzenli olarak uygulayın, hem sağlıklı ayaklara kavuşun hem de sandaletlerinizi kendinize güvenerek giyin.

Ayaklarınızda açık yara varsa peeling yapmayın. Çünkü peeling yaraya zarar verebilir.

1 – 1 adet limonun suyunu, 2 kaşık esmer şeker ve 1 tatlı kaşığı badem yağı ile karıştırın. Ayaklarınızı yıkayıp kuruladıktan sonra hazırladığınız karışımı masaj yaparak ayaklarınıza uygulayın. 5 dakika bekledikten sonra ayaklarınızı soğuğa yakın bir suyla yıkayın. Bu yöntemi iki haftada bir uygulayabilirsiniz.
2 – 2 yemek kaşığı zeytinyağını, 1 su bardağı esmer şeker ile karıştırın ve üzerine yarım limonun suyunu ekleyin. Bu karışımı masaj yaparak ayaklarınıza uygulayın ve 5 dakika bekledikten sonra soğuk su ile ayaklarınızı yıkayın. Ardından ayaklarınıza nemlendirici sürün. Bu yöntem ayaklarınızı yumuşacık yapacaktır.
3 – Yarım yeşil limonu blenderdan geçirin ve 2 yemek kaşığı toz şeker, 15 adet nane yaprağı (doğranmış), 1 yemek kaşığı badem yağı ile karıştırın. Hazırladığınız karışımı masaj yaparak ayaklarınıza sürün. 10 dakika bekledikten sonra ayaklarınızı yıkayın.
Unutmadan ekleyelim; eğer deniz tatili yapıyorsanız, dalgaların plaja vurduğu yerde çıplak ayak yürüyün. Plajdaki ince kum parçaları ayaklarınızda peeling etkisi yapar.

Bakımlı Ayaklar İçin Diğer Öneriler

Ayaklarınızı her gün ılık ve sabunlu su ile yıkayın ve soğuk suyla durulayın. Ardından parmak araları da dahil olmak üzere tüm ayağınızı bir havlu ile kurulayın.

Yıkadığınız ayaklarınıza, yatmadan önce nemlendirici sürün. Nemlendiriciyi parmak aralarınıza sürmemeye özen gösterin. Çünkü bu bölge nemli kalırsa mantar oluşabilir.

Ayaklarınızın pamuk gibi olmasını istiyorsanız, yatmadan ayaklarınıza yoğun bir krem sürün ve yün çorap giydikten sonra uyuyun. Sabah kalktığınızda ayaklarınızın pamuk gibi olduğunu göreceksiniz.

Yorgun olduğunuz anlarda ayaklarınıza masaj yaparsanız hem dinlenirsiniz hem de ayaklarınızdaki kan dolaşımını arttırmış olursunuz.

Topuklarınızı düzenli olarak ponza taşıyla temizleyerek ölü hücrelerinizden arının.

Duştan çıkmadan önce ayaklarınıza soğuk su tutun. Bu yöntem size enerji verecektir.

Sandalet ya da parmak arası terlik giydiğiniz zamanlar güneşe çıkmadan önce ayaklarınızın üst kısımlarına güneş kremi sürün.

Rahat ayakkabıları tercih edin. Ayakkabı almak için en ideal zaman ayakların yorgun, şiş olduğu anlardır. Şiş ayaklarınızın rahat ettiği ayakkabı “doğru seçim” anlamına gelir
 
Geri
Üst