evdeki malzemelerinizden cilt bakım ve yaşlandırmayı geciktiren maske tarifleri

M

Misafir

Forum Okuru
evdeki malzemelerinizden cilt bakım ve yaşlandırmayı geciktiren maske tarifleri
cildi soyan maskeler cildi soyan bitkiler maske cilt soyma maskeleri soyulan maske yapımı
Evde yapabileceğiniz maskeler

Bütün maskeler yüzde kuruma işlemine dayanır ve "yıkanan" ve soyulan" olmak üzere ikiye ayrılır. Suyla çıkarılanlar yüzü daha iyi temizlerler. Çoğunda kil, kum türü bir madde olan silikon bulunur. Bunlar yağı, kiri emerler. Bazı maskelerde de sakızlar, proteinler vardır. Bunlar bir yapışkan etkisiyle çıkarıldıkları zaman, cilt üstündeki kiri ve bazı ölü hücreleri de beraberlerinde götürürler. Bu tip maskeler yıkananlar kadar iyi temizleyici değillerse de aynı derecede iyi canlandırıcıdırlar.

Ne tipte maskeyi, ne kadar sıklıkla uygulayacağınız ise tamamen cildinizin cinsine bağlıdır. Eğer cildiniz yağlıysa, maskeyi haftada iki kez uygulayabilirsiniz. Cildiniz normal ise haftada bir kez, kuru ise yine haftada bir kez uygulayabilirsiniz; fakat kuru ciltler için mutlaka nemlendirici özelliği olan bir maske uygulamalısınız. Bu arada sakın vücudunuzu da ihmal etmeyin - nemlendirici özelliği olan-maskeleri vücudunuza da çekinmeden uygulayabilirsiniz.

İşte size, mutfağınızda bulunan ya da çarşıda bulabileceğiniz malzemeleri kullanarak yapabileceğiniz birkaç maske önerisi:
 
layd dayana diyorki

bu maskeleri uyguladım opisman değilim tüm türk halkına öneririm
 
Geri
Üst