Evdeki Sigara Kokusundan Nasıl Kurtulurum?

TİTAN

*Melekler Mekanı*
Evdeki Sigara Kokusundan Nasıl Kurtulurum?
eve sinen sigara kokusu, evdeki sigara kokusu, eve sinen sigara kokusu nasıl giderilir


Sevgili melekler, sigaranın sağlığımıza verdiği zarar tartışılmaz. Buna rağmen içeceğim diyenlere Allah kurtarsın demekten başka çare yok ancan sigaranın zararları bununla bitmiyor. Eğer sigara içiyorsanız başkalarına, eğer siz değil eşiniz içiyorsa size evinizin kokusu her zaman kötü gelecektir. Çünkü sigara kokusu bir zaman sonra eve siner. Duvarlar, perdeler, koltuklar ne kadar dikkat etseniz de sigara kokar. Peki bu kokudan kurtulmak mümkün mü? Evet, mümkün..



sigara.jpg



Birinci öneri

Sabahları uyanabilmek için kullandığınız kahve, sigara kokusundan kurtulmanız konusunda da size yardımcı olabilir. Tülden birkaç tane ufak kese yapın, içlerini kahveyle doldurun ve evinizin muhtelif yerlerine, özellikle sigara içilen alana asın. Kahve evinize sinen sigara kokusunu absorbe edecek ve yerine hoş, aromatik birkoku bırakacaktır.

İkinci öneri

Mümkünse evinizde sigara içilmesine izin vermeyin, kül tablalarını dolu tutmayın. Eğer bu durumu eneglleyebilirsanız, sigara dumanının dağılmasını engelleyen kül tablalarından kullanın ve sigara içilirken camları açın. Perdeleri de açarsanız, hava sirkülasyonunun daha iyi olmasını sağlayabilirsiniz.

Üçüncü öneri

Sigara içilen alanda mutlaka kokulu mum yakın. Ayrıca bu konuda oda kokularından da yardım alabilirsiniz. Kuru çiçeklerden hazırlanmış bir potpuriyi sehpanın ortasına yerleştirin. Bu aynı zamanda oldukça dekoratif bir çözüm olacaktır.

Dördüncü öneri

Eğer evinize sigara kokusu sindiyse, başvurabileceğiniz en kolay yöntemlerden biri de birkaç tane limon ve portakal dilimleyip, sigara içilen alana yerleştirmek. Ancak dilimleri bir, en fazla iki gün sonra dağıttığınız yerlerden toplamayı ihmal etmeyin.

Beşinci öneri

Eğer bir gece evvel arkadaşlarınızla evinizde toplandıysanız ve fazlasıyla sigara tüketildiyse, ertesi gün evinizin yakınından geçmek istemeyebilirsiniz. Bunun için size önereceğimiz çözüm oldukça basit. Sigara içilen alana geceden birkaç kase sirke koyun ve kapıyı kapatın. Bir gün kadar sirkeli kaseler içeride kalsın ve sonra kaseleri odadan çıkarın.
 
Geri
Üst