eviniz için aksesuarlar ve bazı öneriler

mislinay

Yeni Üye
Üye
eviniz için aksesuarlar ve bazı öneriler
oyuncak rafları duvara asılan raflar
Ayna ne müthiş bir malzemedir. Dekoratif bir aksesuar olmanın çok ötesinde fonksiyoneldir ve mekana derinlik verir. Çerçevesi odanın temasını bütünleyici olarak seçilebildiği gibi artık aynalar da pembe, mavi, füme, gibi istenen renkde üretilmekte, hatta üstüne desenler çizilebilmektedir.
Aynam benim
Çocuğunuzun sevdiği nesnelerle bezeli, kendine özel aynasını onunla birlikte üretmeye ne dersiniz?
aks0088a.jpg

Neye ihtiyacınız var?
Ayakkabı kutusu,
Küçük bir cep aynası,
Dergi, fotograf gibi miniğinizin ilgisini çeken görsel malzemeler,
Oyuncak, çiçek gibi özelliği olan objeler
Makas ve yapıştırıcı
Ne yapılacak?
Çocuğunuza aynayı kutunun istediği bir yerine yapıştırması için yardımcı olun.
Kutunun içini birlikte, özelliği olan objeler ile dekore edin.
Çocuğunuz aynaya bakarak muhteşem bir yüz ve onu gülümseten nesneler görsün.
Bu harika çerçeveyi duvara asabilirsiniz elbette.
Saatler
Çocukların odasına konan saatler bir bakışta uyuduğu, uyandığı, ilacını aldığı vs. Saatlere hakim olmak açısından çok kullanışlıdır. Ayrıca onların da zaman kavramlarına erken yaşlarda yakınlaşmasını sağlar.
aks0088b.jpg

Çocuk odalarında duvar saatlerini tercih etmenizi öneririz. Hem kırılma riski daha düşük olur, hem de daha büyük olacağından çok neşeli alternatifleriniz olacaktır.
Oyuncak kutuları
Oyuncaklar başlıbaşına çocuk odalarının en neşeli aksesuarları olmakla birlikte, bu oyuncakları depolamak ve günlük kullanıma uygun bir sistem geliştirmek; zamanı doğru kullanmak ve rahat bir ortam yaratmak açısından önemlidir.
aks0088c.jpg

Kutular, neşeli sepetler, yatak kenarına asılan torbalar yanında çok işlevli ürünler de tercih edebilirsiniz. Aynı zamanda oturmak için bank, ksilofon gibi müzik enstrümanları içiren aktivite merkezi ve aynı zamanda oyuncak kutusu. Bir taş ile üç kuş vurmak olacaktır.
Perdeler
Perdeler cam önünde kullanılacağı gibi mekanı zonlamak için, dolap kapağı yerine ya da sadece aksesuar olarak duvar önünde kullanılabilir. Bu amaçla daha sıradışı, parçaların halkalarla birbirine tuturulduğu ürünler tercih edilebilir.


aks0088d.jpg

Resim çerçeveleri
Özellikle de şahane fotografları içeren çerçeveler ne harika aksesuarlardır. İster duvarda, ister masa üstünde olsun hep bir hatıra ve hep bir anlam taşır. Sadece fotograf değil, miniğinizin el becerileri ile ürettiği sanatsal çalışmaları da çerçeveletip kullanabilirsiniz. Küçük fotograflarınız varsa ve dekorasdyonda iri çerçevelere ihtiyacınız varsa, büyük paspartular kullanabilisiniz.
aks0088e.jpg

Yastıklar ve yumuşak oyuncaklar
Çocuklar yastıklara bayılırlar. Bol renkli, çeşitli boyutlarda ve şekillerde yastıklarla dolu koltuklar çok çekici değil midir? Ayrıca bu yastıkları ayıcıklar, tavşancıklar ile süsleyebilirsiniz. Bu minik oyun arkadaşlarından bazılarını komidinlerde, raflarda dekoratif ögeler olarak da kullanabilirsiniz.
aks0088f.jpg

Panolar
Panolar en dinamik, değişken ve neşeli aksesuarlardır aslında. Panoların kendisini de, üstüne tutuşturulan neşeli notlar, fotograflar ya da resimler gibi farklı düşünmek ve dekorasyonun bir parçası olarak görmek gerekir. İşte birkaç kolay öneri.
aks0088g.jpg

Eski bir yatak başı ya da ferforje bir parçayı renkli boyayıp malzemeleri tuturmak için kullanabilirsiniz. Mantar bir yüzeyi, kumaşla kaplayıp, kenarlarını da fitille süsleyip, iğne ile kullanılan bir pano tasarlayabilirsiniz. Bir başka öneri olarak da; çerçeve arasına gereceğiniz kumaş kurdeleler ile kumaş bir fonun üstünde neşeli bir pano yaratabilirsiniz.
Aydınlatma armatürleri
Aydınlatma armatürleri artık sınır tanımıyor. Seçilen her temaya uygun bir lamba bulmak ve bunu diğer dekorasyon ögeleri ile desteklemek artık çok kolay. Hatta içi farklı dönemlerde farklı şekilde gül yaprakları, talaş kâğıtlar, renkli boncuklar ile dolduruabilen dinamik lambalar hayatımıza renk ve esneklik katıyor.
aks0088h.jpg

Raflar
Eğlenceli cd rafları, dolu dolu eşya rafları hem aksesuardır, hem de diğer aksesuarların sergilenmesi için hacim sağlar. Bazen tek başına basit görünen ve kullanmak istemeyeceğimiz üstü raf altı askı olan geleneksel raflar, kullanılmaya başlandığında canlanıp, odaya hayat verir. Dolayısıyla evinizin başka bir köşesinde ve kullanılmayan bu tarz rafları boyayıp, çocuğunuzun odasında keyifle kullanabilirsiniz.
aks0088j.jpg
 
Cevap: eviniz için aksesuarlar ve bazı öneriler

Güzel öneriler güzel paylaşım teşekkürler
 
Geri
Üst