evinizi ponponlarla süsleyin

M

Misafir

Forum Okuru
evinizi ponponlarla süsleyin
Eşyalarınızı ponponlarla süsleyin
hob0106.jpg
Evet bildiğimiz ponponlardan bahsediyoruz. Bu ayki, yaratıcılık hikayemizin başrol oyuncuları onlar. Hem nasıl yapılacağını, hem de onlardan eviniz için neler yapabileceğinizi merak ediyorsanız, hazırlıklara başlamalısınız.

Çocuğunuzun odası için
Eski kiliminizi ponponlar ve boncuklarla dekore edin. Kilim üzerine ponponları ve boncukları düzgün yerleştirebilmek için, önceden işaretleme yapmayı unutmayın.

Şemsiyelik
Eski bir boruyu akrilik boyalarla renklendirin, sprey vernikle sabitleme işlemini yapın ve kurumaya bırakın. Hazırladığınız ponponları silikon tabancası ve sıcak silikonla boruya yapıştırın. Kapıdan içeri her giren, bu şemsiyeliği kullanmak isteyecektir.

Ponpon+çiçek birlikteliği
Cam veya düz renkte bir vazonun üzerine çift taraflı bantla yapıştıracağınız ponponların renkleriyle uyumlu bir grup çiçeği vazonuza yerleştirin. Sonra da karşısına geçip seyredin. Emeklerinize değmedi mi?

Abajur, ponponları en iyi taşıyan objelerden. Özellikle şapkası saydam olanlardan yayılan ışık, ponponların çok hoş gözükmesini sağlıyor. Denemelisiniz! Ancak ponponların ampul ısısından etkilenmeyeceği şekilde sabitlenmesi, evinizi yangın tehlikesine karşı koruyacaktır. Bu yüzden metal şapkalı abajurlara bu uygulamayı yapmamanızı öneririz.

Ponpon yapmak çok kolay
Malzemeler: Yün, makas.
Yünü elinize sarın: Yünü elinize veya istediğiniz büyüklükte kestiğiniz ve ikiye katladığınız bir kartona sarın.
Kesin: Ponponun büyüklüğüne göre, yeterli sarım yapıldıktan sonra, yünü kesin.
Çıkarın: Sardığınız yünü elinizden ya da kartondan çıkartın.
Bağlayın: Ortasından sıkıca bağlayın.
Kesin: İki kenarından kesin.
Düzeltin: Ponponunuz oluştu bile, ancak şimdi ufak bir makasla ponponun top haline gelmesi için ufak kesişler yapın.
Ponponlar hazır: Ponponlarınızı arzu ederseniz iki ya da daha fazla renk yün sararak, kırçıllı olarak hazırlayabilirsiniz.

hob0106a.jpg
Dizüstü battaniyenize ponpon dikin: Sempatik bir battaniyeniz olsun istiyorsanız üzerine ponpon dikebilirsiniz. Ponponları yerleştirirken aralıklarla düzenleme yapabileceğiniz gibi, battaniyenin tam ortasına kocaman bir daire işaretleyip içini ponponlarla doldurarak hoş bir sonuç elde edebilirsiniz.

Ponpon yapma aletini hiç denediniz mi?
Malzemeler: Ponpon yapma aleti (yüncülerden bulabilirsiniz), yün, makas. Ponpon yapma halkaları üç boy olup hepsi iç içe giriyor. Hangi boyda ponpon yapmak istiyorsanız o halkayı kullanıyorsunuz. Önce yeterli olabilecek kadar yünü ufak bir yumak haline getiriyorsunuz.

Yumağı halkalara dolayın
Hazırladığınız yumağı halkalardan geçirin. Aynı boyda üst üste iki halka bulunduğunu unutmayın. Sarımlarınız çok sıkı olmamalı. Halkanın orta noktası dolana kadar, yünü sarın.

İki halkanın arasındaki boşluktan faydalanarak sardıklarınızı kesin. Yün parçalarının ortasından sıkıca bağlayın. Ponponu keserek düzgün bir daire elde edin.

Kaynak: Evim Dergisi
 
Cevap: evinizi ponponlarla süsleyin

emeğinize sağlık bende çok severim
 
Geri
Üst