Evlat edinmek istiyorum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Merhaba, evlat edinmek için Aile özlemi çeken çocukların bulunduğu çocuk esirgeme kurumuna başvurabilirsiniz.

Birlikte evlat edinme işlemi için şu şartlar gerekir.

• Evlat edinilen çocuğun, kendisini evlat edinen kişi veya eşlerden en az 18 yaş küçük olması
• Çocuğun en az altı haftalık olması
• Evlat edinenin tutarlı, dengeli, çocuğa yeterli sevgi verebilecek kişilik yapısında olması
• Evlat edinenin çocuğun bakım ve eğitimini sağlayabilecek yeterli gelir düzeyine,sosyal güvenlik hakkına, uygun çevre ve yaşam koşullarına sahip olması
• Evlat edinenin yüz kızartıcı veya çocuğun toplum içindeki alacağı konumu olumsuz etkileyecek bir suçtan ceza almamış olması
• Evlat edinenin evlat edinilecek çocuğa en az bir yıl süre ile bakmış olması

Tek başına evlat edinme işlemi için şu şartlar gerekir.

• Evli olmayan bir kimse otuz yaşını doldurmuş olmak şartı ile evlat edinebilir.

• Yine evli olup da ;

– Diğer eşin ayırt etme gücünden sürekli olarak yoksun olması veya
– İki yıldan fazla zaman nerede olduğunun bilinmemesi ya da
– Mahkeme kararı ile iki yıldan fazla zaman ayrı yaşaması hâllerinde
– Bu durumun eşiyle birlikte evlat edinmeye olanak vermediğini kanıtlamak koşulu ile diğer eş tek başına evlat edinebilir.

Evlat Edinmenin Çeşitleri Nelerdi?
Evlat edinme; bir çocukla, durumu evlat edinmeye uygun bir kişi arasında hukuki bağlar sağlanarak çocuk ile ebeveyn ilişkisinin kurulmasıdır.

Evlat edinme temel olarak iki yolla mümkündür.

Birincisi ;

Çocuğun kendi Ailesinden veya Vasisinden Evlat Edinme Koşulları ;
Eğer çocuk kendi ailesinden veya vasisinden evlatlık olarak alınacak ise doğrudan Aile Mahkemesine ya da Aile Mahkemesi bulunmayan yerlerde Asliye Hukuk Mahkemesinde açılacak bir dava ve bu davada yapılan tahkikat neticesi verilecek bir kararla mümkün olacaktır.

Bu davada sadece çocuğun aile veya vasisinin evlat edinme işlemine izin vermesi yeterli değildir. Ayrıca mahkemece Çocuk Esirgeme Kurumundan taraflar hakkında araştırma yapmasını isteyecektir. Kurum; hazırladığı kanaatini bildirir raporunu mahkemeye sunar. Bu tahkikat neticesi hakim kararını verir.

İkincisi ;

Sosyal Hizmetler Ve Çocuk Esirgeme Kurumuna Bağlı Organlara Müracaat ile Evlat Edinme Koşulları ;
– Evli ise; en az 5 yıllık evli olmak
– Bekar ise;30 yaşını doldurmuş olmak
– Evlat edinecek kişi ile evlatlık arasında en az 18 yaş fark bulunması
– Tutarlı, dengeli, çocuğa yeterli sevgi verebilecek kişilik yapısında olması
– Çocuğun bakım ve eğitimini sağlayabilecek yeterli gelir düzeyine, sosyal güvenlik hakkına, uygun çevre ve yaşam koşullarına sahip olmak
– En az ilkokul mezunu olmak (Anayasal zorunluluk )
– Herhangi bir yüz kızartıcı suçtan mahkum edilmemiş olmak
– Bir küçüğün evlat edinilmesi, evlat edinilen tarafından bir yıl süreyle bakılmış ve eğitilmiş olması koşuluna bağlıdır. Buna “Koruyucu Aile Statüsü” deniyor.
 
tşkr ederiz yaşımızdan dolayı sosyal hizmetler 10 ila 15 yaş gurubu gösteriyor biz bu yaşta cocuk aldığımızda nasıl terbiyesini ahlakını anne baba dedirmesini yapacağız. bu soruyu sorduğumuzda size düşen bu diyorlar kısaca kanunlar 18 yaşına giren çocukları sosyal hizmetlerden bırakıyorlar ama bizler hesap soramıyoruz kendilerine?
 
Rica ederim..
Aslın da objektif baktığımız da siz de haklısınız kanun da. Bir çocuğun karekteri 1,5 yaşından başlayarak 7 yaşına kadar çevresel faktörlere bağlı olarak oluşmaya başlar. 10 -15 yaşında ki çocuğa, ahlaki öğretileri ve kazanımları aşılamak zor olucaktır. Bur da haklısınız. Bir de kanun açısın dan bakınca. İleri yaşta olan kişilere küçük bir bebeği teslim etmekte bana göre sakıncalı olur. Çünkü yaş ilerledikçe kişinin tahammülü kalmaz, enerjisi daha az olur ,sağlık problemlerini de unutmamak lazım . (Bu cümlemi genelleme yapmadan kullanıyorum.) Keşke biraz daha erken yaşta evlat edinmeye karar verseydiniz.Umarım hakkınız da hayırlısı olur..Sevgiyle kalın.
 
tşkr ederiz biz 5 senelik evliyiz kısmet napalım fakat şuanki çocuk sahibi olanlardan daha çok fazla enerjimiz var bizim bakalım bir şekilde olur olmazsada kısmet .
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst