Evlenmeden Önce Dİkkat!

M

Misafir

Forum Okuru
Evlenmeden Önce Dİkkat!
EVLİLİK kimisine göre, sudaki bir girdap, çamura saplanmış çaresiz bir insan, kimilerine göre de, lunaparktaki dönme dolap gibi veya paraşütle kendini gökyüzünden boşluğa bırakmak gibi… Sosyologlar, psikologlar ve bu konuyla alakalı kendi dallarında uzman olanlar her yönüyle araştırıp mutlu evliliğin sırlarını bulmaya çalışıyorlar. Uzmanlar araştırmalarını sürdüre dursun, hayat boyunca evlilikler olurken, çiftler arasında boşanmalar da devam ediyor. Evliliklerde, toplumun kültürü, ekonomik yapısı, sosyal yapısı, teknolojik gelişimi gibi bir çok faktör etken oluyor. Uzmanlar bu faktörleri ele alarak kişilerin evlenmeden önce nelere dikkat edilmesi gerektiğini şöyle vurguluyorlar;
25-30 yaşlarından önce evlenmeyin: Dünyanın neresinde olursa olsun, insanların bu yaşta hayata bakış açısı ve ikili yaşama bakışı daha farklı oluyor. Çiftler arasında baskınlık etkenleri biraz daha az oluyor. Tabii ki bu etkenlik toplumun kültürel yapısına da bağlı oluyor. Eğer erkek etkeni baskın ise bunun sadece edilgenlik faktöründe yumuşama meydana getiriyor. Bu yaşlarda yapılan evlilikler daha da uzun sürüyor.
Arkadaşlık ortamlarını değerlendirin: Eğitim esnasında veya iş ortamında her insanın belli bir arkadaşlık yaptığı çevresi vardır. Kişi bu çevresinde bulunan arkadaşlarını izlenim altına alabilir. Evli olan arkadaşlarına evlilik hakkında soru sorma yerine, onların yaşam tarzlarını ve sorunlarını izleyerek, tanımlayarak irdeleyebilir. Tabii ki bu sadece tekil arkadaşla olamamalı. Böyle bir arkadaşlık sabit düşünceye kapılmasına neden olur.Birkaç arkadaşının evliliğini gözden geçirirse o zaman ortak sorunları pekiştirir ve bu sorunlara karşı önceden önlem almış ve evleneceği kişiyle önceden konuşarak halletmiş olur. Bu da uzun ve mutlu bir evliliğin ön adımı olur.
 
Geri
Üst