Evlenmek için yapılacak işlemler ve gerekli evraklar

  • Konbuyu başlatan Misafir
  • Başlangıç tarihi
M

Misafir

Forum Okuru
Evlenmek için yapılacak işlemler ve gerekli evraklar
evlilik için yapılacak işlemler ve evraklar
Evlenmek için yapılacak işlemler ve gerekli evraklar



Merhaba Sevgili Melek'ler ve evlenmek için gerekli evrakları ve işlemleri merak eden siz sevgili misafirler, bu yazımızda size bu konuda bir nebzede olsa yardımcı oluyor ve Evlenmek için yapılacak işlemler ve gerekli evraklar hakkında bilgiler aktarıyoruz.

evlenmek-f8.gif


1- Nüfus cüzdanları aslı ve fotokopileri.(resimli olması şarttır.)

2- Çiftlerden birinin Nikahını kıydırmak istediği yerleşim yerinde oturduğunu belgeleyen Nüfus Müdürlüğünden yerleşim belgesi.(İkameti olmayanlar bağlı oldukları Belediye Evlendirme dairesinden, izin belgesi alarak Nikahını kıydırmak istediği evlendirme dairesine işlemler için müracaat edebilirler).

3- 6’ adet fotoğraf

4- 16 yaşını doldurup,17sinden gün alan adaylar Aile Mahkemesinden izin belgesi. 17 yaşını bitirip 18 yaşından gün alan adaylar noterden alınmış anne-baba muvafakatnamesi ile evlenebilirler. (Anne veya babadan biri ölmüş veya ayrılmış ise velayet nüfus kaydı ile belgelenecektir).

5- Çiftlerin Nüfus Müdürlüğü’nden alacakları son medeni hallerini belirten nüfus kayıt örnekleri ve fotokopileri.

6- Boşanmanın kesinleşmesinden itibaren 300 günü dolmayan bayanların Aile Mahkemesi’nden iddet müddeti kararı almaları zorunludur.

7- Daha önce evlenme, boşanma veya ölüm varsa nüfus cüzdanlarına işlenmiş son medeni halleri.

8- Yabancı uyruklu ise Pasaportun Noter tastikli tercümesi. İstanbul’daki konsolosluğundan alınacak bekarlık belgesi. İstanbul Vilayet Hukuk İşleri Bürosundan onaylatılıp 3 adet fotokopi çekilecek. İstanbul’da konsolosluğu yoksa Ankara’da ki Büyükelçiliklerinden alınacak bekarlık belgesi Dışişleri Bakanlığına onaylatılacak.

9- Vize ve pasaportun süresi bitmiş ise nikah işlemleri için müracaat edemezler.

10- Sağlık ile ilgili işlemler; sağlık raporları ve fotokopileri.Hükümet Tabipliği, Sağlık ocakları, Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlama Merkezlerinden alınacaktır.(sağlık raporundaki gerekli testler:HIV-ELISA, HBSAC-SARILIK, VDRL-SİFİLİS VE AKCİĞER RÖNTGENİ)

11- Müracaat işlemleri sabah 08.30-11.30 saatleri arasında olup çiftlerin işlemlere beraber gelmeleri gerekmektedir.

12- İşlemler esnasında evraklar siyah pilot veya dolma kalem ile doldurulacaktır.

13- Mal ayrılığı talebi olanlar, noterden işlem yaptırmış oldukları MAL AYRILIĞI SÖZLEŞMESİNİ müracaat işlemi sırasında yanlarında getireceklerdir.( 1 asıl,1 fotokopi)

14- Kızlık soyadını kullanmak isteyenler müracaat işlemi esnasında kayıt masasından temin edecekleri soyadı dilekçesini doldurmak zorundadırlar.

15- Müracaat evrakları işleme alındığı tarihten itibaren 6 ay süre ile geçerlidir.
 
Geri
Üst