evliler odası

slm evliler nasilsiniz bakem ne ediyonuzzzz ne var ne yokkk

beni merak ettiginizi düsünüyom biraz gec yaziyom ama kusuruma bakmayin siz benim biz olmamis gibi davraniyoz ona karar verdik ama tabi benim gözüm onun üzerinde olcekkkk bana verdiginiz destek icin saoul sekerlerr hepinizi kocaman öpüyom

bana bir akıl verin

slm evliler nasılsınız bakalım,ben pek iyi değilim melekler.ilkokul mezunuyum okumak istedim babam okutmadı,görücü usulüyle 17 yaşında evlendirildim.21 yılık evliyim yaşım 37,evlendiğim günden bu yana da eşim,kayınvalidem ne yap derlerse onu yapmaya çalıştım.kızım üniversiteyi kazanınca maddi problemler yüzünden eşimin isteğiyle işe girmiştim ama eşim sonradan çalışmamı istemedi işi bıraktım şimdi evdeyim.başka çocuğum yok, evde yalnızlıktan bunaldım artık tekrar çalışmak istiyorum.ayrıca kızımın okul masrafları nedeniyle maddi durumumuz çok da iyi değil zaten.her türlü kararı eşim vermek istiyor hala yıllardır olduğu gibi,ben ise artık yoruldum bu hayattan inanın,yaşamak hiçde güzel gelmiyor bana.kendi kararlarımı kendim vermek istiyorum artık,benim yerime başkalarının karar vermesinden bıktım ben çocuk değilim ki,koskoca kadınım, benim aklım yokmu.eşimle kavga ettim ve yeter artık ben anneme,kardeşime istediğim zaman gitmek istiyorum ve çalışmak istiyorum diye pes etmeyeceğim bundan sonra da başkaları istediği için değil,kendim istediğim için yapacağım herşeyi kızlar,ama korkmuyoda değilim açıkcası doğrusunu mu yapıyorum diye bana bir akıl verin kızlar ne yapmalıyım sizce.

hmmm canim benim ya cok üzüldüm senin icin ne desem bilmiyorum ben senden kücügüm ama düsüncemde yok degil yani bi yorum yapayim senin icin datlumm

öncelikle bi karar vermen gercekten önemli birsey ama korkuna kapilipta kararindan caymaman gerek ama birazda gec kalmisin canim baence cünkü boyunca kizin olmus ve hala yönlendiriliyosunn buna dur demek güzel ama bunu nasil yaptigin önemli erkekleri bilirsin restten pek anlamazlar ve sinir olurlar güzel bi dille ama kararli bi sekilde yani vazgecmeyecegini göstererekten anlatmaya calis alttan alarak örnekler vererek ve onu rencide etmeden tabii hem bu konuda bence kizinda sana destek olabilir yani tek degilsin ikiniz birden durursaniz karsisinda eminim hemen yok diyemiyecek ona calisirsan her seyin biraz daha yolunda gidecegini anlat iiyi yönlerini göster ama suyuna giderekten tabiii

kaynananlara gelince bence onlarinda artik ellerini senden cekmeleri gerek seninde bi hayatin,kararlarin ve onlar gibi bi ailen var tabiki rahatca istedigin zaman görebilirsin aileni o ne demekmis öle kim karisabilirki buna mesela onlara isin olsada gitmek zorunda kaliyosunda neden isin olmadii halde ailene gitmeyesin sekerim ama kafanida fazla takma hic bsey üzülmeye degmiyo bu hayatta......

nerdesin hanımlar

canlarım bu gün giremedim çok şey kaçırmışımdır diyodum ama yok
kimse yok nerdesinnniiiiiiiiiiizzzzzz?
hayırdır herkezin birdenmi işimi çıktı bugün
ama ben şöyle yorumluyorum bu gün kimsenin sorunu yok kimse yazmak istemedi inşallah böyledir
ama böyle bile olsa yazın canlarım yazınki daha iyi tanışalım artık benim vazgeçilmezimsiniz çok şükür ki benimde sorunum yok (eşimle) yoksaaaa herkezin kendince sorunu var onuda biliyosunuz zaten neyse eşim geç gelicek bu gün daha uğrarım:dil:

canlarım bu gün giremedim çok şey kaçırmışımdır diyodum ama yok
kimse yok nerdesinnniiiiiiiiiiizzzzzz?
hayırdır herkezin birdenmi işimi çıktı bugün
ama ben şöyle yorumluyorum bu gün kimsenin sorunu yok kimse yazmak istemedi inşallah böyledir
ama böyle bile olsa yazın canlarım yazınki daha iyi tanışalım artık benim vazgeçilmezimsiniz çok şükür ki benimde sorunum yok (eşimle) yoksaaaa herkezin kendince sorunu var onuda biliyosunuz zaten neyse eşim geç gelicek bu gün daha uğrarım:dil:
Selam,hosgeldin,ben ara ara geliyorum,yani molalarda,eee ugrasiyorum iste is,guc,sen nasilsin?

Evlendiniz ama eş olamadınız.
berabersiniz ama bir olamadınız.
birbirinizi buldunuz ama kendinizi bulamadınz
evet... sen öyle beklemeliydin ki onu,eşin cennete koşar gibi evine gelmeliydi...
öyle bir sevgi halesi olmaydı ki gözlerinde,sana bakınca cennete düşmeliydi...
arındırmalıydın kalbini her türlü şüpheden ,tüm dünyevi endişelerden.
kalbinde öyle sonsuz umut rüzgarı esmeliydiki eşinin kalbindeki tüm kara bulutlar seni seni görünce dağılmalıydı
''beni incitti sözünü silmeliydin aklından.her ne olursa olsun incitmemeliyim,çünküben sevgi bestesiyim demeliydin
ona hizmet bir zorunluluk değil sevgi ve merhametin sonsuz çağlayanı gibi yaşanmalıydı evinizde
her zaman coşkulu her zaman berrak.
sen onun huzur köşesi olamlıydın.
evine girerken gül bahçesine girmeliydi,
nefsin homurdanışlarını değil,kalbin ölümsüzve doyumsuz sevgi bestelerini dinlemeliydi senden
ve sen sevgili dostum.
evine dünyanın gürültüsünü değil,kalbinin huzurunu getirip gezmeliydin
gözlerindeki solgunbakışları umut çeşmasinde yıkayıp öyle bakmalıydın eşine....

Kıymeti bilinmeyen eş çabuk yıpranır

Evlilikte eşlerin birbirinin kıymetini bilememesi, ilişkilerini yıpratması aslında her ikisi için de bir sıkıntı vesilesidir. Kişinin hayat boyu hatta ahirette de birlikte olacağı eşini üzmesi, incitmesi, ona yük olup taşıyabileceğinden fazlasını istemesi hiç de akıllıca bir davranış değildir. Çevremizdeki yaşlı çiftlere baktığımızda eşlerin birbirlerine yaşlılıkta daha fazla ihtiyaç duyacağını gözlemleriz. Bu nedenle önemli olan, henüz gençken eşinin değerini bilmektir. Yılların meşakkatini göğüslemiş, Allah c.c. için sabretmiş olan eş gereğinden fazla yıprandığında ve erken yaşlandığında artık yapılacak çok fazla şey kalmamış olabilir.

Ailede huzursuzluğun kısa vadede önemli sonuçlarından biri ise psikolojik sorunlar. Eşinden yeteri kadar ilgi ve sevgi göremediğini düşünen eşler moral bozukluğu yaşıyor ve ailesi için verebileceği çok güzel nitelikleri olsa da bunları mutlulukları için kullanamaz hale gelebiliyor.

Kırgınlık hali eşlerin davranışlarına negatif etki yapacağından ailede huzursuzluk baş gösteriyor. Karşılıklı ilgi eksikliği ise giderek yuvada birliğin bozulmasına zemin hazırlayabiliyor. Böyle bir ortamda ruhsal veya fiziksel hastalıklara yakalanma olasılığı ise daha yüksek. öte yandan birbirlerini seven, koruyup kollayan ve birbirlerinin değerini bilen eşlerden oluşan ailelerde, üzüntü ve dargınlıklar yaz yağmuru misali kısa süreli ve geçici oluyor.

Unutmayalım ki Allah’ın huzurundan kovulmuş olan düşmanımız en çok eşlerin arasını açmak için uğraşıyor. Buna karşı Allah’ın yardımını da isteyerek eşinizin değerini bilmeniz ve küslükleri uzun tutmamanız en etkili savunmanız olabilir. Sevdiklerimiz hayattaysa ve birlikteysek buna şükretmeye, bize verilen nimetin hatırına küçük hataları hoş görmeye, birbirimizin değerini daha iyi bilmeye değmez mi?

Geri