Evliliğin dünyadaki gizli kriterleri

kaprisli

Yeni Üye
Üye
Evliliğin dünyadaki gizli kriterleri
ÇİN:
Bir astroloji uzmanı şart!
Çin'de damadın ailesi astroloji uzmanına başvurarak, evlenmeyi düşünen çift hakkında yorum istiyor. Eğer astroloji uzmanının hazırladığı horoskopu damadın ailesi uygun bulursa, çocuklarının doğum tarihini kızın ailesine göndererek aynı işlemi onların da yapmasını istiyor.

KORE:
Damat geline kaz getirir
Kore'deki evlilik geleneklerine göre kaz önemli bir yer tutuyor. Eski geleneklere göre damatlar, beyaz bir atın üstünde gelinin evine giderken tahta kaz taşıyor.

AFRİKA:
Aile fıstık ve para veriyor
Afrika'da damat adayı kızı ailesinden istedikten sonra bir müddet bekliyor. Eğer kızın ailesi teklifi kabul ederse kızlarına para ve fıstık veriyor. Gelin adayı, fıstığı damatla bölüşürken, çiftin birleşmesine yardımcı olan aracıya da bir miktar veriliyor.

İNGİLTERE:
Çan çalıp, ruh kovuyorlar
İngiliz geleneklerinin en başında kilisede çan çalmak geliyor. Bu şekilde kötü ruhların kovulduğuna inanılıyor. Gelin ve damat kiliseye girerken ve çıkarken çanlar çalınarak yeni evli çifte çiçek atılıyor.

BOSNA HERSEK:
Kahven sade, sana güle güle!
Bosna-Hersek'te evlenme çağına gelmiş damat adayı, kız evine davet ediliyor ve ailenin büyükleri ile evlilik üzerine tartışıyor. Aile büyükleri damat adayı hakkında bir karara vardıktan sonra kahve ikramına geçiliyor. Şekerli kahve damat adayının uygun görüldüğü, sade olması ise reddedildiği anlamını taşıyor.

PAKİSTAN:
Damada hakaret ediyorlar!
Pakistan'da damat adayı kızın aile büyükleri tarafından sınavdan geçiriliyor. Bu sınav, aile büyüklerinin damat adayına akla gelebilecek tüm küfürleri etmeleri, damat adayının ise tüm bunlara katlanabilecek kadar soğukkanlı olmasına dayanıyor. Sınavı geçen genç, onaylanmış oluyor.

İSKOÇYA:
Gelin ayak yıkatıyor
İskoçya'da ise gelin, düğünden bir gece önce aile büyüklerinin bulunduğu ortamda oturarak, onlara ayaklarını yıkatıyor. Bu gelenek, çiftin mutluluk yolunda yürümelerini sembolize ediyor. Düğünde ise gelin iki ayakkabısını da bozuk paralarla dolduruyor.








alıntı
 
Geri
Üst