Evlİlİk Şartlari Ve Ön AŞamalar

M

Misafir

Forum Okuru
Evlİlİk Şartlari Ve Ön AŞamalar
evlilik şartları ikinci evlilik şartları ikinci evliliğin evlenme aşamaları aşamaları
NEDEN evlenmek ?!... Evlenmeden önce nelere dikkat edilmeli... Evlenmek yeni bir hayata başlamak mıdır ?!... , Mutlu bir evliliğin kuralları, Evlilikler neden soruna dönüşür, Erkekler neden evlenme teklifinde bulunur? Kadınların evlilik hakkındaki görüşleri neden gizlidir? İnsanlar neden evlenme ihtiyacı duyarlar, sadece nesillerini sürdürebilmek için mi evlenirler

Bazen sorunlu basit bir insanın hayatını düzene sokmuş mutlu bir hayat oluşturmuş ve yaşantısını tamamen değiştirmiş, bazen de üniversiteleri bitirmiş, belli bir potansiyele ulaşmış insanlar bile birbirlerine aşık olup evlenmişlerdir. Fakat çoğunluğun bu evlilikten mutlu olamayıp ayrıldıkları da görülmüştür. Bu olgunun tam tersi de yaşanabilir. Evlilik insan hayatını değiştiren ve ortak yaşamayı sağlayan önemli bir öğedir. Neden evlendiğini bilemeyen insanlar çok çabuk boşanıyor ve hayatlarına bir daha yön vermekte güçlük çekiyorlar.
Amerika'da ve Avrupa'da olduğu gibi Türkiye'de de aile kavramı gün geçtikçe ortadan kalkmaya başladı. Büyük şehirlerde erken yaşlarda evlenenler veya evliliğe adım atanlar bir bakıyorsunuz ki 6 ay veya 2 yıl sonra boşanmışlar. Böylelikle "Bekara karı boşamak sözü" artık tarihe gömülmüş oluyor. Amerika, Avrupa ve Türkiye'de uzmanlar evliliklerin kısa sürmesi konusunda yaptığı araştırmalarda boşanmaların ana nedenlerinin ekonomik neden olmadığı, aksine iki insanın birbirlerine karşı beklentilerinin yerine gelmemesinden kaynaklandığını ortaya çıkartmışlardır. Ekonomik nedenlerden boşananların sayısının ise 3'üncü sırada yer aldığı ortaya çıkmıştır. Uzmanlar, Aşık olan çiftlerin boşanmalarının da bu gruba girdiğini açıkladı. Bazen evliliği araştıran psikologlara ve uzmanlara bakıyoruz ve evliliğin güzelliklerini aradıklarını görüyoruz. Ama kendilerinin de beğendikleri kişilerle uzun süreli evlilik yapamadığı gerçeği insanların kafalarında bir çelişki yaratıyor. Şimdi evlenmeye neden ihtiyaç duyulduğuna bir bakalım. Bizce evlilik, yaratanın insanlara verdiği, cennet ve cehennemidir. İstisnaları saymazsanız bu cennet ve cehennemi oluşturacak olan kişi yine sizsiniz. İnsanların neden tasdikli evlilik istediklerini size söyleyeyim. Güvenlerinin kaybolması ve geleceği garantiye bağlamak için tastikleme olgusudur. Bu olgu iç güdüsel bir olgudur. Şimdi bu olguya şöyle bir bakalım.... Çiftler kendileri veya birilerinin aracılığı ile tanıştırılır ve "Bazı görücü usulü evlilikler bu kıstas dışında" tanıma faslı başlar. Neden evleniyorsunuz sorusuna tüm adaylar klasik bir cevap vererek "Birbirimizi seviyoruz.




Onun için" derler. Ama yalan, ama doğru... Bazıları bu kelimeleri söylerken kafasındaki düşünceler de şöyle "Geleceği garantiye aldım... Kimse artık bana karışamayacak... Çocuklarım olacak... İyi ki bu kerizi aldım yoksa evde kalacaktım... O beni seviyor, ama ben onu sevmiyorum... Ben seviyorum acaba o beni seviyor mu?... Aman düğün olsun bakalım, sonu hayrola..." vb. gibi düşüncelere dalıyorlar. Eğer kendiniz evlenmek istiyorsanız önce bu düşüncelerden sıyrılmayı, karşınızdaki kişiye karşı dürüst olmayı seçin. Daha sonrası da gelir diyen uzmanlar, evlenecekleri uyarıyorlar, "Eğlence bitecek o zaman evlenmeye karar vereceksiniz.Evlilik çoğunluğun bildiği, bazılarının da tahmin ettiği üzere zaten başlı başına bir mesele. Olsa bir türlü olmasa bir türlü. Evlendikten sonra da mutlu olmanın garantisini kimse size vermiyor, üstelik bu garantinin var olup olmadığı da pek belli değil. Daha doğrusu hayatta hiçbir şeyin gelecek için garantisi yok “Evlilikte bu hayatın bir parçasıdır" diyor evlilikler com ailesi. Ayrıca, evlenecek adayların evlenmeleri için önce kendilerine bir eş bulmalarını, daha sonra da evlenmeye karar vermeleri gerektiğini söylüyor evlilikler . Evlenecek çiftlerin uyarıları da dikkate almalarını istiyoruz.

Mutluluklar…
 
Geri
Üst