Evren Nasıl Oluştu Hiç Düşündünüz mü ?

T

TİTAN

Forum Okuru
Evren Nasıl Oluştu Hiç Düşündünüz mü ?
evren kainat nasıl oluştu nasıl meydana geldi evrenin oluşumu nasıl oluşmuştur nasıl var oldu ile ilgili bilgiler burada melekler. Üzerinde yaşadığımız dünya ve gezegenler düşünüldüğünde ne kadar muhteşem bir mimarı olduğunu düşünmeden edemiyor insan. Her biri öyle ince hesaplamalarla var ki, Allah öyle müthiş, öyle ince detaylı bir düzen kurmuş ki. Tabi ki insanlık var olduğundan beri bu yapının nasıl var olduğu konusunda çeşitli fikirler öne sürmüş ve sürmekte. İşin fizik kısmına göre de dünya, evren nasıl meydana geldi, bir açıklamaları var. Bu makalemizin konusu da bu ; evren nasıl oluşmuştur ?


evren-344.jpg



Evrenin meydana gelişi hakkında felsefede birçok kuramlar yaratıldı. Pozitif bilim ise bu soruya cevap veremiyordu. O yüzden evrenin sonsuzdan beri var olduğu ve var olacağı (Sabit Durum Teorisi) kabul görmekteydi. Ta ki; Edwin Hubble, California Mount Wilson Gözlemevi’nde, teleskobuyla birtakım ilginçlikler görene kadar.

Hubble, yıldızları incelerken uzaklıklarına bağlı olarak kızıla kaydığını fark etti. Halbuki, gözlemin yapıldığı noktaya doğru hareket eden ışıkların tayfı, mor yöne doğru kaymalıydı. Demek ki; bu cisim, gözlemciden zaman aktıkça uzaklaşmaktaydı. Galaksilerin sadece bizim galaksimizden değil, birbirlerinden de uzaklaştığını fark ederek evrenin genişlediği sonucuna vardı.

Evrendeki bu genişlemeden yola çıkarak zamanı geriye alalım, galaksileri yakınlaştıralım ve giderek evreni küçültelim. Hatta filmi daha da geri sarıp o kadar yakınlaştıralım ki; artık bütün evren tek bir noktaya dönüşsün. O noktada kütleler yaklaştıkça artan çekimi düşünürsek muazzam bir çekim olacaktır ki, o çekim de hacmi sıfırlayacaktır. Evrenin, bu noktanın patlaması yani “Big Bang” ile oluştuğu tahmin ediliyor. Yani evren kütlesiz, hacimsiz bir noktadan var olmuştur; bir nevi yoktan var olmak. Evrenin Big Bang ile oluştuğu hakkında bulunan kanıtlar sadece evrenin genişlemesi değildir, birçok kanıt bulunmaktadır.
 
Geri
Üst