Facebookta canlı yayın nasıl yapılır ?

Uzman SühaN

Administrator
Facebookta canlı yayın nasıl yapılır ?
Kişilerin arkadaşları ,sevdileri ile iletişim kurmasını sağlayan , durum,resim video gibi paylaşımların olduğu ,en çok tercih edilen sosyal paylaşım sitelerindendir facebook.Bu paylaşım sitesi üzerinden nerdeyse her an insanlara servis edilir.İlanlar,düğünler,aşklar,ölümler, reklamlar vs.Facebook doğru kullanıldığı taktirde gerçekten avantajlı ve eğlenceli.Bir çok farklı uygulaması olan facebook üzerinden sesli ve görüntülü aramalar da yapmak mümkün.Şimdilerde facebook a kısa bir süre önce eklenen canlı yayın özelliği var.Bu özellikle canlı olarak durum paylaşabilirsiniz.Ve canlı yayınızı takipçileriniz tarafından izlenmesini sağlayabilirsiniz.Çok eğlenceli olan bu uygulamayı ben hesabımı geçici dondurduğum için geç farkettim.Benim gibi sizler de bu uygulama ile yeni tanıştıysanız ve canlı yayının nasıl yapılacağını bilmiyorsanız yazımızı dikkatlice okumanızı tavsiye ederiz.Facebookta canlı yayın nasıl yapılır detaylar yazımızın devamın da.Konumuza değinmeden önce ; Facebook Hesabımı Nasıl Kalıcı Olarak Silerim? Adlı konumuzu incelemenizi öneriyoruz.




facebookta canlı yayın yapma.jpg





Facebook'a eklenen yeni canlı yayın özelliğiyle Periscope'un en ciddi rakibi konumuna gelen sistem, şu anda ülkemizde de kullanılabilir hale geldi. Ancak kullanmak için belli şartları bulunuyor.

Biz de bu haberimizde sizlere Facebook üzerinden nasıl canlı yayın yapabileceğinizi anlatacağız. Oldukça basit olan sistem ile farklı bir programa gerek kalmadan tüm Facebook takipçilerinizin canlı yayınınızı takip etmesini sağlayabilirisiniz. Şimdi ise adım adım nasıl yayın yapabileceğinizden bahsedelim.

iraz önce de dediğim gibi bunun için belli şartlar var. Bunun için ilk şartımız "onaylanmış" bir sayfanız ya da profile sahip olmanız. Eğer onaylanmış bir profiliniz yoksa bu özelliği şu anlık kullanamıyorsunuz, fakat ilerleyen zamanlarda herkese açılacak (ABD'de herkese açık ama TR'de daha değil) olan bu özellik için gereken ikinci şartımız ise iPhone. Evet, şu anda sadece iOS cihazlarında kullanılabilen bu özellik aynı zamanda sadece iPhonelarda kullanılabilir.

Eğer bu iki şartımız sizde bulunuyorsa yapmanız gereken ise oldukça kolay. Facebook uygulamasına girip sayfanızda klasik paylaşım yapacağınız barı açtığınızda karşınıza aşağıda sırasıyla emoji ve yer bildirimi çıkıyor. Bunların sağına eklenen canlı yayın sekmesine tıkladığınızda ise kameranız aktif oluyor ve sizden canlı yayın başlığı istiyor. Hemen altında bulunan ikondan da kimlere açık olacağını seçebiliyorsunuz.

Yayını başlattıktan sonra ön veya arka kamera arasında geçiş de yapabildiğiniz bu özellik ile Periscope kısa süre içerisinde tarih olabilecek kadar güzel çalışıyor. Kayıdınız bittiği anda normal bir video olarak kalmaya devam eden yayın sırasında gelen yorumlar ise yine video yorumları olarak sabit durmakta.
 
Geri
Üst