Fajita Tarifi

CeMoŞ

Daimi Üye
Üye
Fajita Tarifi
fajita tarifi fajita nasıl yapılır
fajita tarifi, meksika yemekleri, fajita nasıl yapılır, fajita malzemeleri nelerdirr genel bilgiler


sevili melekler size meksika mutfağından olan fajita yemeğinin tarifini veriyorum
değişik mutfaklarıda denemek lazım:D:D


fajita-25c.jpg



Fajita

Malzemeler:

500 gr.tavuk göğsü yada dana biftek (İsteğe bağlı et türü değişebilir.)
2 adet renkli dolmalık biber (sarı, yeşil)
1 iki adet etli kırmızıbiber
2 adet orta boy soğan
maydanoz
taze soğan
sıvıyağ
3 diş sarımsak (ya da sarımsak tozu)
kırmızı pul biber kekik tortilla ya da lavaş ekmeği

Yapılışı:

Kasapta incelttirdiğimiz biftekleri julyen (1′ er parmak kalınlığında şeritler halinde) doğrayın. Sarımsakları soyun ve ince ince kıyın (rendeleyebilirisiniz de). Doğradığınız etleri geniş bir kaba alın, kıydığınız sarımsağı, tüm baharatları ve 1 çay bardağı sıvı yağı ekleyerek 10–15 dakika dinlendirin. Biberlerin çekirdeklerini çıkartın ve kuru soğanlarla birlikte doğrayın.
Geniş bir tavaya (wok tava iyi olur) yarım çay bardağı sıvı yağ koyun, biberleri ve soğanları soteleyin. Sebzeler tam pişmeden hafif diriyken içine etleri atılın ve iyice pişene kadar tahta kaşık yardımı ile kavurun.Taze soğan ve maydanoz ince ince kıyın, fajitas servis tabaklarına tabalara bölüştürüldükten sonra üzerine serpin.

Tortillaları ısıtın, yanında isteğe göre salsa sosu ve süzme yoğurtla çok sıcak olarak servis yapın
 

Benzer Diğer Konularımız !

Geri
Üst