Farklı inançlardan evlilik

  • Konbuyu başlatan İslami Yazar
  • Başlangıç tarihi
İ

İslami Yazar

Forum Okuru
Farklı inançlardan evlilik
Müslüman bir erkek, inançlar arası bir evliliğe adım atmadan önce, kendisini anlaması ve gayri Müslim eşi ile görüşmesi gereken sayısız husus vardır. Bazı sorunlar şunlardır:

Burada, genellikle inançlar arası bir evliliği etkileyebilecek sosyal ve pratik sonuçları göz önünde bulundurarak konuları tartışacağım. Bu konular arasında dini uyumluluk, gayri-Müslüman akrabalarıyla olan ilişkiler, dostluk çemberi, dini kutlamalar, yemek, sosyal toplantılar, kabul edilebilir kıyafet kuralları, kültürel farkındalık ve dini hoşgörü, hayırseverlik, gönüllü faaliyetler sayılabilir.


islamda evililik.jpg


Müslüman bir erkek, inançlar arası bir evliliğe adım atmadan önce, kendisini anlaması ve gayri Müslim eşi ile görüşmesi gereken sayısız husus vardır.

Kadını İslama tanıtmak ve onu evden önce Müslüman olmaya teşvik etmek her zaman daha iyidir. Kadın, İslamı din olarak alıp alamayacağını ve çocukları Müslüman olarak yetiştirip büyütmeyeceğini anlamaya çalışacaktır; Ya da İslam'a karşı doğuştan gelen nosyonlara ya da İslami yaşam biçimini takip etme isteksizliğe sahipse, muhtemelen, erkeğe, kendisinden bir eş olarak ne tür bir aile yaşantısı beklediğini açıkça gösterecektir.

Gayrimüslim akrabaları ve arkadaşlarıyla ilgilenirken bazı durumlar ortaya çıkabilir ve beklenmedik yanlış anlamalara yol açabilir.

Gayrimüslim Kutlamalar

Genellikle gayriMüslim bir akraba ile ilgili sorunlar bir bebeğin doğumuyla ortaya çıkar. Çoğu hristiyan büyük ebeveynleri, yeni doğanlara vaftiz vererek suları test etmeye veya diğer dini törenleri kutlamaya çalışır. Bu olayda, Müslüman olmayan eş, ailesinin yanının kocanın bu tür kutlamalara ilişkin çekincelerini kavradığından emin olmazsa, durum böyle keyifli bir vesileyle gerginleşebilir ve acı hatıralar bırakabilir.

Büyükbabalar ve diğer akrabalar, Noeli ve her şeyden önce, Cuma gününü kutlamak isteyebilir. Cuma günü Hz İsanın çarmıhta ölümünü ve Pazar günü ölü olarak yükselişini anan gerçek bir hıristiyan bayramı.

Gayrimüslim olmayan arkadaşlar da ailenizi dini etkinliklerine davet edecek ve gayrimüslim karısı, çocukları bu kutlamalara ve şenliklere götürmek isteyeceklerdir. Bu gibi durumlarda törenlerine ve özellikle de törenlere katılmak zor olabilir.( Çocuklara yemek yememelerini ve kime dua etmemelerini söylemek)

Kabul Edilebilir Elbiseler

İslam kadın ve erkeğin kıyafet kodlarını belirtir. Bugün seküler Müslüman ülkelerde ya da Batıda yaşayan pek çok Müslüman kadın ve erkek, bugün kıyafet kurallarını kusursuzca izlemektedir. Bununla birlikte, çoğu Müslüman kadın karanlık gömlek, şort ya da bikini ile hala normalde dolaşmıyor. Müslüman adam dinini takip etmeye çalışıyorsa, karısını ve çocuğunu düzgün bir şekilde giydirmeyi tercih eder. Eşi gayri-Müslim ise o zaman sıkı bir İslami kıyafet kuralına uymakla yükümlü değildir. Ancak kocasını rahatsız etmemek ve diğer insanların güzelliklerini korumak için değil, kocasını mutlu etmek için tekrar uygun bir şekilde giyinmeyi seçebilir. Fakat yine de, Müslüman kocasıyla olan ilişkisiyle dalgalana bilecek seçimi olacaktır.

KÜLTÜREL DEĞERLER

Müslüman bir koca için kabul edilemeyecek bazı batı gümrükleri var. Karışık partiler genellikle dans ve içki içmeyi içerir. Birçok İslam'da izin verilmeyen bir başka uygulama erkek arkadaşın yanına kucak açıp öpüşmektedir. Müslüman koca, gayri Müslim eşiyle bu konuları netleştirmek zorunda kalabilir.

Evlilik sadece hayatımızın değil, çocuklarımızın ve onların ve gelecek ailenin eleştirel bir karardır. Bu konuda çok dikkatli olalım.
 
Geri
Üst