Farklı ve Eğlenceli Bir Fikir

kaprisli

Yeni Üye
Üye
Farklı ve Eğlenceli Bir Fikir
değişik hobiler eğlenceli hobiler farklı eğlenceli fikirler eğlence fikirleri
Evde değişik el yapımı ve farklı şeyleri seviyorsunuz. Ve elinizde kalan önceden başka şeyler için aldığınız kurdeleler boncuklar felan var. Neden bunları kullanarak evinizin dekorasyonuna güzel birşey katmayasınız:D Değil mi ama :)



kurdele-2519.jpg


Malzemeler

2 adet çıta
1 adet çift taraflı
yapışkan bant
1 adet makas
2 adet kırmızı kurdele
2 adet turuncu kurdele
2 adet pembe
kurdele (ince)
2 adet mor kurdele
1 adet sarı saten
kurdele (ince)
1 adet yeşil saten kurdele (ince)
Metal paralar
Renkli boncuklar



Yapılışı:

Yapı marketlerden alacağınız 1 metre uzunluğundaki 2 çıtayı, perdeyi asacağınız kapının ölçülerine göre kesin. Daha sonra çift taraflı bandı çıtanın bir yüzeyine boydan boya yapıştırın. Kurdeleleri yapıştırmaya başlamadan önce kapının boyuna göre, perdenizi hangi uzunlukta istediğinize karar vermelisiniz.
Ölçüye göre kestiğiniz kurdeleleri zevkinize göre çıtanın üzerine yapıştırın. Perdenizin daha hareketli olmasını istiyorsanız kurdelelerin aralarına eski kumaş parçaları, artan fistolar, renkli kalın ipler ya da boncuk dizilerini de ekleyebilirsiniz. Tüm kurdeleler yapıştırıldıktan sonra ikinci çıtayı birinci çıtanın üzerine yine çift taraflı bant kullanarak yapıştırın.


Son dokunuşlar:

Yapıştırdığınız çıtanın üzerini her iki çıtayı da kaplayacak kalınlıkta bir kurdele ile dönüp, üzerini metal paralarla süsleyebilirsiniz. Dilerseniz bütünlüğü yakalamak için metal paralardan birkaç tane kurdelelere de dikebilirsiniz.
 
Geri
Üst