Fas Sütlacı

renesme

Aktif Üye
Üye
Fas Sütlacı
fassutlac_220.jpg


Fas Sütlacı

6 Kişilik
Malzemeler
450 gr kırık pirinç
300 ml su
25 gr pudra şekeri
1 çubuk tarçın
50 gr tereyağı
Yarım çay kaşığı tuz
350 ml süt

fassutlac 220

Badem Esansı İçin
25 gr dövülmüş badem
60 ml sıcak su

Süslemek için
File badem
Tarçın
Taze meyveler

Yapılışı

Sıcak su ve bademi mutfak robotunda püre haline getirin. Bir tencereye su, pirinç, şeker, tarçın, tuz, badem esansı, sütün yarısı ve tereyağının yarısını ekleyin. Hepsini karıştırıp kapağı kapalı olarak kaynatın. Gerekirse süt ekleyin. Kalan sütü ilave edip muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Sütlacı servis kaselerine aktarın. Üzerlerine file badem serpin. Tarçın serpip meyvelerle birlikte servis yapın.
 
Geri
Üst