Fazla Ütü Yapmak Kanser Sebebi!

TİTAN

*Melekler Mekanı*
Fazla Ütü Yapmak Kanser Sebebi!
ütü yapmanın zararları, kanser sebepleri, kanser yapan şeyler


Ütü yapmayı sevmeyenlere müjde! Artık hiç ütü yapmak istemeyeceksiniz, çünkü ütü kanseri tetikliyormuş :D:D Şaka bir yana, kanser üzerine araştırma yapan bazı uzmanlar her gün ütü yapanların kanser riskiyle karşı karşıya olduklarını belirtiyorlar. Kanserin yaygınlaşmasında nüfusun yaşlanması, katkılı ürünler tüketmek, teknolojinin yaydığı elektromanyetik dalgalar ve çevre kirliliğinine dikkat çeken Medical Park Göztepe Hastane Kompleksi Medikal Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Andaç Argon, uyarıyor: “Her gün ütü yapmak, cep telefonuyla 30 dakikadan fazla konuşmak kanser riskini artırıyor.”


ütü.jpg




30 dakikadan fazla konuşmayın

Prof. Dr. Andaç, almamız gereken önlemleri şu şekilde sıraladı: “Cep telefonundan saç kurutma makinesine, ütüden, bilgisayara ve televizyona kadar etrafımızdaki pek çok teknoloji ürünü iyonizan olmayan radyasyon yayıyor. Radyasyondan ne kadar korunabilirsek kanser riski de o kadar düşer. Radyasyondan korunmaya cep telefonlarından başlayabiliriz. Günde 30 dakikadan fazla telefonla konuşmayın ve mutlaka kulaklıkla konuşun.”


Giysileri seçerken dikkat edin

Kimyasallara maruz kaldığımız diğer bir alan bazı giysiler ve oyuncaklarda kullanılan azo boyaları ve tehlikeli kimyasallardır. Özellikle Uzakdoğu’dan ithal edilen çok ucuz giyecek ve oyuncaklar bu açıdan risklidir. Giysilerimizi seçerken dikkatli olmalı, bu ürünlerden uzak durmalıyız. Organik olmayan gıda maddelerinde yüksek oranda kimyasallar olduğunu unutmayın. Bu nedenle en iyisi, mevsimin sebze ve meyvelerini tüketmektir.


Yatak odanızdan modemi çıkarın

Ütü, saç kurutma makinesi ve su ısıtıcısı gibi hemen her gün kullandığımız küçük ev aletleri ciddi derecede elektromanyetik radyasyon yayıyor. Isıtıcıları bulunduğunuz ortamdan 2 metre uzaklıkta olmasına dikkat edin. Gece yatarken odanızda kablosuz modem, cep telefonu vs bulundurmayın. Ütü çok ciddi oranda elektro manyetik dalgalar yayıyor. Her gün ütü yapmayın, kendinize bir ütü günü belirleyin ve oyalanmadan hızlı bir şekilde tamamlamaya çalışın. Saç kurutma makinesini uzun dakikalar kullanmayın. Mümkünse evinizin baz istasyonları ya da yüksek gerilim hatlarından uzakta olmasına dikkat edin. Ayrıca otoyollarının hemen kenarında yapılmış sitelerde oturmamaya çalışın ki dizel egzozuna en az maruz kalın.
 
aaaaaa, zaten ütü yapmayı bilmiyordum, ne illet bişey o öyle biyeri yapıosun diğer tarafı yine kırışıyo, , artık bahanem var öğrenmek zorunda kalmıcam :)))
 
Geri
Üst