Fındık Yağının Faydaları ve Bileşimi

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Fındık Yağının Faydaları ve Bileşimi
fındık yağı faydaları, fındık yağının faydaları nelerdir, fındık yağının faydaları hakkında

Sağlık için çok faydalı olan fındığın yağının da bir o kadar faydalı olduğunu biliyormuydunuz?

Uzmanların özellikle kızartmalar da kullanmalarının çok faydalı olduğunu ve Parkinson ve Alzheimer hastalıklarını önlediği üzerine yaptığı açıklamaların detaylarını sizler için paylaşıyoruz.

findik yagi faydalari.jpg

TMO tarafından imalatı yaptırılan ve perakende olarak ülke genelindeki 150 satıs noktasında satısa sunulan rafine fındık yağının diğer bitkisel yağlarla karsılastırılması ve insan sağlığına olan faydaları asağıda yer almaktadır:

• Fındık yağının yağ asitleri bilesiminde % 80 oranında oleik asit bulunmakta olup bu oran zeytinyağı da dâhil diğer bitkisel yağların üzerindedir.

• Oleik asit; yüksek tansiyon riskini azaltmakta, kötü kolesterolü (LDL) düsürmekte, iyi kolesterolü (HDL) arttırmakta, kalp damar hastalıklarına karsı koruyucu etki göstermekte, diyabetli hastaların insülin ihtiyacını azaltmakta, kan sekerini düzenlemekte ve tümör gelisimini engelleyerek kansere karsı koruyucu etki yapmaktadır.

• E vitamini fındık yağında diğer bitkisel yağlardan daha fazla miktarda bulunmaktadır.

• E vitamininin; üreme sistemine olumlu katkıda bulunduğu, alyuvarların parçalanmasını önleyerek kansızlığa karsı koruyucu etki yaptığı, vücut hücrelerini koruyarak yaşlanmayı geciktirdiği, Parkinson ve Alzheimer hastalıklarını önlediği bilinmektedir.

• Fındık yağının yanma noktası diğer yağlardan çok daha yüksektir. Yanma ısısı 220 derece olan fındık yağı ısıya karsı en dayanıklı yağdır. Fındık yağı dısındaki diğer yağların, yüksek ısıya dayanamadığından pisirildiklerinde, (özellikle yüksek dereceli kızartmalarda) fiziksel ve kimyasal yapıları değiserek zehirli (toksik) özellikleri açığa çıkmaktadır.

• Fındık yağının, kızartmalarda kullanıldığında ortamda ve yiyecekte koku bırakmadığı, hafif ve lezzetli olması nedeniyle hamur isleri de dâhil her türlü yemek yapımında çok iyi sonuçlar verdiği bilinmektedir.
 
Geri
Üst