Fındıklı tavuk

Lamazi

Yeni Üye
Üye
Fındıklı tavuk








tavuk-3505.jpg




Malzemeler:


4 tavuk göğüs eti
1 yumurta
1 çay bardağı un
1 su bardağı fındık
2-3 dal frenk soğanı
Tuz, karabiber
Kızartmak için

Ay çiçeğiyağı
Garnitür için

10 kırmızı kiraz domates
10 sarı kiraz domates
Yarım çay bardağı maydanoz
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 diş sarımsak
Tuz

Hazırlanışı:

*Fındığı iri kalacak şekilde kırın ve bir tabağa alın. Un, karabiber ve tuz ekleyip harmanlayın.

*Tavuk göğüs etlerini et döveceği ile inceltin. Yumurtayı küçük bir kasede çırpın. Etleri önce yumurtaya sonra fındıklı karışıma bulayıp kızgın yağda altın rengi oluncaya kadar kızartın. Frenk soğanı ile bağlayarak süsleyin.

*Garnitür için, domatesleri ortadan ikiye bölün. Sarımsağı rendeleyerek zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Domatesleri ekleyip soteleyin. Tuz ve ince kıyılmış maydanoz ilave ederek harmanlayın. Fındıklı tavuk ile tabağa alarak sıcak servis yapın.
 
Geri
Üst